Σε «ύφεση» η ελληνική αγορά αυτοκινήτου

0


Σε «ύφεση» η ελληνική αγορά αυτοκινήτουHome

Αυτοκίνητο-Μηχανή
Μείωση έως και 25% εκτιμάται ότι θα σημειώσει η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων, το 2005 σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδας (ΣΕΕΑΕ), ενώ αντίθετα η αγορά των μεταχειρισμένων εισαγόμενων αυτοκινήτων αναμένεται να σημειώσει αύξηση έως και 20%.


 
 
Τα παραπάνω τονίστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στη Θεσσαλονίκη από τον ΣΕΕΑΕ για τα μέλη του και κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου.


Η μείωση αυτή, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου οφείλεται στις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν κατά την τρέχουσα χρονιά καθώς η αγορά του αυτοκινήτου το 2004 σημείωσε αύξηση εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων.


Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου ενημέρωσε τα μέλη του για το θέμα του παραεμπορίου στο χώρο του αυτοκινήτου, με τις παράνομες εκθέσεις και τα «παζάρια» που λειτουργούν, συνήθως τις Κυριακές, έξω από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ήδη επισημάνθηκε ότι έχουν δρομολογηθεί οι καταγγελίες του Συνδέσμου προς τις αστυνομικές διευθύνσεις και έχουν εκδοθεί οι οδηγίες προς όλα τα αστυνομικά τμήματα για την πάταξη του παραεμπορίου. Μάλιστα υπολογίζεται ότι το παραεμπόριο απορροφά το 30% των αγοραστών αυτοκινήτων, προκαλώντας σοβαρές οικονομικές απώλειες στις νόμιμες επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων.


Στο μεταξύ αύξηση μέχρι και 50% αναμένεται να σημειώσει η αγορά των μεταχειρισμένων εισαγόμενων αυτοκινήτων με την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας μ\\\’ αυτήν της ευρωπαϊκής και την εφαρμογή του νέου τελωνειακού κώδικα, ο οποίος εκτιμάται από το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, ότι θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τέλος του 2005. Μάλιστα υπολογίζεται ότι οι τιμές στα μεγάλου κυβισμού μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα μειωθούν από 5.000 έως και 10.000 ευρώ.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ