Γιατί και η Δύση προτιμά το ασιατικό της…

0


Γιατί και η Δύση προτιμά το ασιατικό της…Home

Αυτοκίνητο-Μηχανή
Mικτή εικόνα παρουσίασαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ για τον μήνα Φεβρουάριο, με τις κορυφαίες του Ντιτρόιτ να εξακολουθούν να χάνουν έδαφος έναντι των ασιατικών αντιπάλων, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της μείωσης των πωλήσεων και της συρρίκνωσης του μεριδίου τους στην αγορά της Β. Αμερικής. Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών της Ford Motor υποχώρησαν για τον μήνα κατά 4%, ενώ πτωτικά κατά 2,6% κινήθηκαν και οι πωλήσεις της General Motors.


 
 
Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής κατά το δεύτερο τρίμηνο, πρωτοβουλία που αντανακλά τη δύσκολη θέση τους. Η κίνηση της GM να μειώσει την παραγωγή έπεται δηλώσεων του διευθύνοντος συμβούλου Pικ Bαγκόνερ, στη Διεθνή Eκθεση Aυτοκινήτου στη Γενεύη, σχετικά με προβλεπόμενη ισοσκέλιση του ισολογισμού της εφέτος στην Ευρώπη.


Tην ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της θυγατρικής Opel, Xανς Nτεμάντ, υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «The Financial Times» πως τελικά δεν επαρκούσαν οι απολύσεις των 12.000 εργαζομένων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι. Eπιπλέον, αναφέρθηκε στην πιθανότητα να μπει λουκέτο σε μια από τις βασικές εργοστασιακές μονάδες της GM στην Eυρώπη.


Εξαίρεση στο γενικότερα αρνητικό τοπίο αποτέλεσαν οι πωλήσεις οχημάτων Chrysler and Mercedes-Benz της DaimlerChrysler, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 4,3% τον ίδιο μήνα. Από την άλλη, οι ασιατικές εταιρίες επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά τη δυναμική παρουσία τους στην αμερικανική αγορά. Η Honda σημείωσε για τον Φεβρουάριο αύξηση πωλήσεων 8,7%, ενώ οι πωλήσεις της Toyota σημείωσαν άνοδο της τάξης του 2,4%. Μια νέα, σημαντική απόδειξη για την κυριαρχία των ασιατικών οχημάτων στην αγορά αυτοκινήτων της Βορείου Αμερικής έδωσε το Consumer Reports, ένας κορυφαίος οδηγός για τους Αμερικανούς αυτοκινητιστές, κατατάσσοντας τα ιαπωνικά μοντέλα ως κορυφαίες επιλογές και στις 10 κατηγορίες αυτοκινήτων που εξετάζει.


Η πρώτη επιλογή για τα αυτοκίνητα χαμηλής και μεσαίας τιμής καθώς και για τα mini vans, είναι η Honda, της οποίας το Acura θεωρείται το καλύτερο μοντέλο στην τιμή των 30.000 – 40.000 χιλ. δολαρίων. Το υβριδικό Highlander της Toyota αποτελεί την κορυφαία επιλογή στα SUV. Τα ευρωπαϊκά μοντέλα θεωρούνται τα λιγότερο αξιόπιστα, με μέσο όρο 21 προβλήματα ανά 100 οχήματα, έναντι 18 για τα αμερικανικά μοντέλα και 12 για τα ιαπωνικά και τα κορεατικά.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ