Ηλεκτρονικός έλεγχος για κατόχους αυτοκινήτων

0


Ηλεκτρονικός έλεγχος για κατόχους αυτοκινήτωνHome

Αυτοκίνητο-Μηχανή
Θεσμοθετούνται για πρώτη φορά σταθεροί κανόνες και διαδικασίες είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών και προστίμων σε όσους ιδιοκτήτες δεν προμηθεύονται τα ειδικά σήματα των τελών κυκλοφορίας.


 
 
Με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζεται ουσιαστικά το ηλεκτρονικό αρχείο της εφορίας για τους κατόχους αυτοκινήτων, που προωθούν ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας και ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Αναγνωστόπουλος, προκειμένου να τακτοποιηθεί η ουσιαστικά ανύπαρκτη επίβλεψη των φορολογικών αρχών για τους ιδιοκτήτες οχημάτων. Σημειώνεται ότι στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών εντάσσεται και ο εντοπισμός όσων ιδιοκτητών δεν έχουν καταβάλει τα σχετικά τέλη από το 2001.


Ειδικότερα, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Α. Μπέζας εξέδωσε απόφαση (ΠΟΛ. 1136/06) με την οποία καθορίζεται ότι η βεβαίωση των οφειλομένων τελών και προστίμων γίνεται από την αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος του κατόχου ΔΟΥ. Και τούτο, διότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν προς χρήση των εφοριακών συγκεκριμένες οδηγίες για το δέον γενέσθαι σε ανάλογες περιπτώσεις.


Με την ίδια απόφαση καθορίζεται σε 6 ο αριθμός των ισόποσων μηνιαίων δόσεων, με τον περιορισμό ότι καμία δεν θα είναι μικρότερη των 300 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι η προθεσμία για την προμήθεια του σήματος εκτείνεται μέχρι τέλος του έτους.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ