Υγεία

0


Υγεία

( 13.10.2003 00:26 )
Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Ρώμης, παρακολουθείται η εξέλιξης της υγείας των σιαμαίων νεογνών από τη Θεσσαλονίκη, μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού τους που ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Οι γιατροί δήλωσαν ότι τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα.


Διαβάστε περισσότερα
| Υγεία( 08.09.2003 11:55 )
Μια φάση του αγώνα μπορεί να αποβεί μοιραία όχι μόνο για το παιχνίδι της κάθε ομάδας, αλλά και για κάποιους φιλάθλους…
Όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο θα έχουν ακούσει πάμπολλες φορές τους εκφωνητές να παρατηρούν σε ένα συγκλονιστκό μάτς, ότι το παιχνίδι είναι ακατάλληλο για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα καρδιάς! Ακόμη και αυτό το χαριτολόγημα ¨έσπασαν καρδιές¨, μπορεί για κάποιους ανθρώπους να είναι μια τραγική πραγματικότητα.


Η …αγωνία του φιλάθλου
| Υγεία( 05.09.2003 12:57 )
Ο δυνατός βήχας είναι ικανός να αποτρέψει ένα θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο, σύμφωνα με Πολωνύς καρδιολόγους
Ο βήχας μπορεί να σώσει από την καρδιακή προπσβολή! Κι όμως ο δυνατός βήχας πριν από ένα καρδιακό επεισόδιο και μόλις έχουν εμφανιστεί τα πρώτα συμπτώματα, μπορεί να αποβεί σωτήριος μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, σύμφωνα με μελέτη Πολωνών καρδιολόγων.


¨Ασπίδα¨ τα φρούτα και τα λαχανικά
| Υγεία( 08.08.2003 12:51 )
Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ένας μορφωμένος άνθρωπος έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αποφύγει την πιο κοινή αιτία της άνοιας, τη νόσο του Αλτσχάϊμερ, απ΄ότι κάποιος που δεν χρησιμοποιεί τον εγκέφαλό του. Περισσότερα από 4 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από τη νόσο, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος Ρόναλντ Ρέϊγκαν.


Δεν μετράει το μέγεθος
| Υγεία( 31.07.2003 13:13 )
Οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται από την ανταλλαγή φακών
Η ανεξέλεγκτη χρήση των ποικιλόχρωμων καλλωπιστικών φακών επαφής ενέχει κινδύνους σοβαρής μόλυνσης, ακόμη και τύφλωσης, προειδοποιούν αυστραλοί οπτομετρικοί και οφθαλμίατροι.


Στην αγορά χωρίς ποιοτικό έλεγχο
| Υγεία( 31.07.2003 11:55 )
Τριπλάσιες ειναι οι πιθανότητες απόπειρας αυτοκτονίας για κάποιον άνεργο
Μπορεί το αρχαίο ρητό να μας διδάσκει ότι αργία μήτηρ πάσης κακίας, στο σύγχρονο κόσμο όμως η αργία ή μάλλον καλύτερα η ανεργία μπορεί να γίνει και μητέρα της αυτοκτονίας.


Τα αποτελέσματα δωδεκαετούς έρευνας
| Υγεία( 06.07.2003 11:12 )
Ευδιάθετες λίγο πριν την επέμβαση, οι σιαμαίες αδελφές
Μια μαραθώνια και ιδιαίτερα δύσκολη εγχείρηση διαχωρισμού δύο σιαμαίων αδελφών βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωϊ στη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για δύο γυναίκες από το Ιράν που ζουν επί τρεις δεκαετίες ενωμένες στο κεφάλι!


Μαραθώνια επέμβαση
| Υγεία( 23.06.2003 13:45 )
Χρησιμοποιείται σε εξετάσεις στις οποίες οι ασθενείς εκτίθεται σε ραδιενέργεια
Εικοσιένας περιέργοι θάνατοι συγκλονίζουν τη Βραζιλία και αναζητούν μια πειστική εξήγηση για το πως προήλθαν.


Οι υγειονομικές αρχές της χώρας κατηγορούν ένα σκεύασμα το οποίο παράγουν βραζιλιάνικες φαρμακευτικές εταιρείες και χρησιμοποιείται κυρίως σε εξετάσεις στις οποίες ο ασθενής υπόκειται σε ραδιενέργεια, όπως οι ακτινογραφίες.


Υψηλή τοξικότητα
| Υγεία( 02.06.2003 23:06 )
Ενθαρρυντικά τα νέα από την επιστημονική κοινότητα της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ
Ενα πειραματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του καρκίνου, αναπτέρωσε τις ελπίδες των επιστημόνων για μια σημαντική πρόοδο στον αγώνα κατά της επάρατης νόσου. Το φάρμακο το οποίο βρίσκεται στο πρώτο στάδιο δοκιμών και εξεταζόταν για τις τοξικές του παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό, αποδείχθηκε παράλληλα πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση ποικίλλων μορφών της ασθένειας.


Επιδρά και στις μεταστάσεις
| Υγεία( 29.05.2003 10:33 )
Ελπίδες από την επιστημονική κοινότητα του Χονγκ Κονγκ
Ελπίδες για την παρασκευή αποτελεσματικού εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού του οξέως αναπνευστικού συνδρόμου (SARS) αφήνουν οι ανακαλύψεις επιστημόνων από το Χονγκ Κόνγκ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρώτο στάδιο της έρευνάς τους.


Ερευνες πρώτα σε ζώα
| Υγεία( 14.05.2003 16:51 )
Αναζητούν τον ιό στα ούρα
Απομακρύνεται μέχρι τώρα, ο φόβος για την ύπαρξη κρούσματος του ιού του SARS στη χώρα μας μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της ειδικής μοριακής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε η 23χρονη αεροσυνοδός.


Αναμένοντας τις ειδικές εξατάσεις
| Υγεία( 13.05.2003 16:01 )
Αύριο το απόγευμα οι γιατροί θα γνωρίζουν περισσότερα για το εάν πρόκειται περί πιθανού κρούσματος άτυπης πνευμονίας
Καθησυχαστική εμφανίστηκε η διευθύντρια του τμήματος Λοιμώξεων του Σισμανογλείου, καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλου, σχετικά με την κατάσταση της υγείας της αλλοδαπής 23χρονης αεροσυνοδού, η περίπτωση της οποίας αναγνωρίζεται ως το πρώτο ύποπτο κρούσμα για την άτυπη πνευμονία, στην Ελλάδα.


Πιθανότητα μετάπτωσης σε ¨πιθανό κρούσμα¨
| Ελλάδα( 07.05.2003 12:47 )
Και η Βοστώνη ¨κόβει¨ το κάπνισμα
Δια ροπάλου απαγορεύεται πλέον το κάπνισμα στα εστιατόρια, τα κλαμπ και τα μπαρ της Βοστώνης. Οι αρχές της Μασαχουσέτης αποφάσισαν να κηρύξουν την Πολιτεία απαγορευμένη περιοχή για τους καπνιστές, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Καλιφόρνιας και της πόλης της Νέας Υόρκης.


¨Ανεπιθύμητοι¨ οι καπνιστές στη Βοστώνη
| Υγεία( 04.05.2003 17:36 )
Επιτείνονται τα μέτρα κατά του ιού στο Πεκίνο
Αυξάνουν μέρα με την ημέρα οι θάνατοι από τη νόσο του Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου στην Κίνα, παρά την ελπιδοφόρα διαπίστωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι η εξάπλωση του ιού μειώνεται σταδιακά σε πολλές περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ έχει εξαλειφθεί στο Βιετνάμ.


Ιδιαίτερα ανθεκτικός ο ιός
| Διεθνή( 01.05.2003 20:20 )
Τα καυσαέρια των αυτοκινήτων κατηγορούνται από τους επιστήμονες ως βλαπτικός παράγοντας για την ανδρική γονιμότητα.
Φανάρια, κίνηση, καυσαέρια και άγχος για να είμαστε στην ώρα μας στη δουλειά, στο σπίτι ή σε ένα ραντεβού. Είναι η καθημερινή δραστηριότητα εκατομμυρίων Ελλήνων που όμως μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική για την γονιμότητα, ιδίως του ¨ισχυρού¨ φύλλου.


Διαβάστε Περισσότερα
| Υγεία( 30.04.2003 00:20 )
Ανεξέλεγκτη παραμένει η εξάπλωση τυ φονικού ιού στην Κίνα, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων θα αποτελέσει και το κλειδί για τη λύση στο οξύ πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στη Νοτιοανατολική Ασία. Στις υπόλοιπες 19 χώρες που έχουν επισημανθεί κρούσματα, παρατηρείται ύφεση και ο ΠΟΥ εμφανίζεται αισιόδοξος.
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ραγδαίας εξάπλωσης του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού συνδρόμου και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η φονική ασθένεια έχει φτάσει στην κορύφωσή της και ότι θα αρχίσει η σταδιακή ύφεση. Αυτό όμως σε 29 χώρες καθώς η Κίνα, η πλεόν βαριά χτυπημένη χώρα από τη νόσο, αδυνατεί να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.


Διαβάστε Περισσότερα
| Διεθνή( 23.04.2003 00:25 )
Ατρωτος παραμένει ο ιός
Φόβους ότι η Ευρώπη δεν θα μείνει αλώβητη από τον ιό που προκαλεί την άτυπη πνευμονία εκφράζουν επιστήμονες και ερευνητές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η ανάπτυξη αποτελεσματικής θεραπείας και εμβολίου καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση, καθώς ο ιός μεταλάσσεται εξαιρετικά γρήγορα.


Ανησυχία για εκτεταμένη επιδημία
| Υγεία( 21.04.2003 21:18 )
Η νέα μέιοδος εφαρμόστηκε σε ποντίκια
Ελπίδες για τη γονιδιακή θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη, γεννά η επιτυχημένη εφαρμογή μεθόδου μεταφοράς υγειών ηπατικών κυττάρων στο πάγκρεας, όπου και παράγεται η ονσουλίνη, η οποία ελέγχει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.


Διαβάστε περισσότερα
| Υγεία( 18.04.2003 12:54 )
Και στα κοινά κρυολογήματα ο ιός SARS
Ανησυχία προκαλούν παγκοσμίως τα αυξανόμενα κρούσματα της άτυπης πνευμονίας. Ήδη έχουν έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 3.500 εκ των οποίων τα 167 είναι θανατηφόρα, σε περισσότερες από 20 χώρες. Τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν πριν από λίγο, στο Χονγκ Κονγκ. Το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το αργότερο σε 10 ημέρες θα είναι διαθέσιμο το πρώτο τεστ ανίχνευσης του ιού της άτυπης πνευμονίας.


Νέα θανατηφόρα κρούσματα στην Ασία
| Υγεία( 17.04.2003 22:05 )
Oι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για ενημέρωση σε θέματα υγείας, αλλά εξακολουθούν να προτιμούν τις κλασικές πηγές πληροφοριών.


Συνέχεια…
| Υγεία
<< Previous  1  2  3  4  | < 5 >  6  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ