Ενυπόγραφα

0


Ενυπόγραφα

( 27.06.2006 12:40 )
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ από πέντε εβδομάδες έχουν περάσει από την ημέρα που άρχισαν οι εντατικές έρευνες για τον άτυχο Αλεξ και ακόμη δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Περίπλοκη υπόθεση, που ταλανίζει την κοινωνία της Βέροιας. Εγιναν λάθη από την αστυνομία, όπως ισχυρίζονται οι δημοσιογράφοι διάφορων τηλεοπτικών καναλιών;; Ισως, γιατί είναι δύσκολο, πράγματι, να δικαιολογηθεί η τόσο μεγάλη καθυστέρηση.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 22.06.2006 10:30 )
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ του κ. Γ. Α. Παπανδρέου, της κας Αλ. Παπαρήγα, του κ. Αλ. Αλαβάνου και των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πραγματοποιείται σήμερα το ¨πανεκπαιδευτικό¨ συλλαλητήριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν ως ¨συμπαραστάτες¨ η ΑΔΕΔΥ (που επί τη ευκαιρία κήρυξε και 24ωρη απεργία προς. . . ξεκούραση των μελών της) και η ΓΣΕΕ και του οποίου τα συνθήματα δεν θα είναι άλλα από ¨όχι στον προσχηματικό διάλογο της κυβέρνησης¨, ¨συζήτηση από μηδενική βάση¨, ¨μη κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανωτάτη παιδεία¨, ¨όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια¨.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 21.06.2006 14:50 )
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το προσχέδιο των ιδεών που προτείνει για την αναγκαία μεταρρύθμιση στην ανωτάτη παιδεία. Η κα Γιαννάκου, στη συνέντευξη που μόλις πριν από λίγο έδωσε, υπογράμμισε ότι πρόκειται περί ¨προσχεδίου προτάσεων¨, τις οποίες θέτει ¨σε ευρύ δημόσιο διάλογο¨, που θα μπορεί να διεξαχθεί με ποικίλους τρόπους, ακόμη και μέσω διαδικτύου, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων πλευρών. Τόνισε, επίσης, ότι οι προτάσεις και ο διάλογος δεν αφορούν στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος (που μπορεί να προβλέψει την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων), ενώ επεσήμανε την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στις δημόσιες ανώτατες σχολές για την αναβάθμιση των οποίων κάνει τις προτάσεις της.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 20.06.2006 16:32 )
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της Αγκυρας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό και στην ευρωπαϊκή πορεία της απασχολεί σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο καιρό τη δημόσια ζωή στην χώρα μας και προκαλεί, ευλόγως, πολλές και δικαιολογημένες ανησυχίες. Η πολιτική αυτή χαρακτηρίζεται από μία έντονη προκλητικότητα, η οποία δεν περιορίζεται, όπως ίσως θα περίμενε κανείς, απέναντι στην Αθήνα και τη Λευκωσία, αλλά επεκτείνεται πλέον και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 19.06.2006 11:45 )
ΑΡΚΕΤΑ ήσυχα πέρασε αυτό το Σαββατοκύριακο, γεμάτο μουντιάλ για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, τον Γιακίζ να μας λέει ότι η μουσουλμανική μεινότητα είναι τουρκική και πως οι μουφτήδες θα πρέπει να εκλέγονται όπως εκλέγεται και ο. . . Οικουμενικός Πατριάρχης, τους φοιτητές και καθηγητές (όχι όλους βέβαια. . .) να προετοιμάζουν τις νέες τους κινητοποιήσεις, την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να σηκώνουν τα μανίκια για να ¨συμπαρασταθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα¨ με συμμετοχή στην πορεία της επόμενης Πέμπτης και με τρίωρη στάση εργασίας, την Ολυμπιακή να μην μπορεί να πετάξει λόγω. . . έλλειψης προσωπικού, τους δημοσιογράφους στην Βέροια να έχουν πάθει ανία επειδή οι έρευνες για τον μικρό Αλεξ συνεχίζονται χωρίς η αστυνομία (συμπεριφερόμενη ¨αντιδημοκρατικά¨) να τους δίνει πληροφορίες.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 14.06.2006 12:57 )
ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ Κόμμα, αλλά και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αν μη τι άλλο μπορούν να χαίρονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι απόψεις τους για την Παιδεία και ειδικότερα για τη μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια, είναι σχεδόν οι μόνες που ακούγονται από τα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Πράγματι, μια επιτυχία αν αναλογισθεί κανείς ότι οι θέσεις τους είναι αρνητικές ακόμη και για τη διενέργεια διαλόγου εφόσον η κυβέρνηση δεν προτείνει αυτά που θέλουν οι καθηγητές και οι φοιτητές που ανήκουν σε αυτόν τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο και τις συνδικαλιστικές του οργανώσεις.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 13.06.2006 12:11 )
¨ΟΠΟΥ και να ταξιδέψω, όπου και να βρεθώ, η Ελλάδα με πληγώνει¨ για να παραφράσω λίγο τον νομπελίστα μας Γιώργο Σεφέρη. Δεν μπορούσα παρά να θυμηθώ τον ποιητή βλέποντας σήμερα το πρωί σε ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή έναν νεαρό Ελληνα επιστήμονα, τον κ. Στεργίου, γυιό μεταναστών στη Γερμανία, που έγινε γνωστός διεθνώς ως μέλος της ερευνητικής ομάδας που ανακάλυψε ένα καινούργιο εμβόλιο κατά του καρκίνου, το οποίο παρουσίασε στο μεγαλύτερο παγκοσμίως ογκολογικό συνέδριο στις ΗΠΑ.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 12.06.2006 10:41 )
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ τεκταινόμενα στα πολιτικά μας πράγματα οδηγούν ανεμπόδιστα στην ενίσχυση της διαπιστώσεως πως οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές, η κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, νοσούν και μάλιστα βαρέως. Και όταν νοσούν οι θεσμοί, πάσχει και παραπαίει το σύνολο.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 09.06.2006 12:20 )
ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ εάν στο ΠΑΣΟΚ αισθάνονται ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών, κι αυτό εξαιτίας των επιδόσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και του Προέδρου του. Δεν είναι τόσο η διαφορά από τη ΝΔ που φαίνεται να σταθεροποιείται (ή ακόμη και να αυξάνεται), όσο η διαπιστούμενη μείωση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στις πολιτικές θέσεις που εξαγγέλλει ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου, που, εμένα τουλάχιστον, θα με ανησυχούσε εάν ήμουν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 06.06.2006 17:44 )
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ των τελευταίων ημερών στην Βέροια και στις φυλακές Κορυδαλλού μας έχουν αφήσει κυριολεκτικά άναυδους. Αναυδους αφενός από τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία και τα οποία σιωπηρώς τα ανεχόμαστε επί σειράν ετών και, αφετέρου, από την καθημερινώς διαπιστούμενη και ανησυχητικώς αυξανόμενη δυσλειτουργία του κράτους με την ολιγωρία και έλλειψη υπευθυνότητος ενός πάρα πολύ μεγάλου αριθμού κρατικών λειτουργών.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 31.05.2006 12:15 )
ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ εμείς οι νεοέλληνες μια απαράμιλλη ικανότητα να συνδυάζουμε τα στοιχεία της τραγωδίας και της κωμωδίας στην καθημερινή μας ζωή, δημόσια ή ιδιωτική. Δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι για το οποίο θα μπορούσαμε να υπερηφανευόμαστε. Και λέω ¨δεν ξέρω¨ γιατί πολλοί, πάρα πολλοί συμπατριώτες μας δίνουν την εντύπωση, με τις πράξεις και τα λόγια τους, πως αυτή αυτή η κατάσταση δεν τους πειράζει και τόσο ή δεν τους πειράζει καθόλου. Εκτός και εάν έχει επιπτώσεις στην προσωπική τους ζωή.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 30.05.2006 10:05 )
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να μην σχολιάσω την άμεση και πλήρη αποδοχή από τον κ. Γ. Α. Παπανδρέου της πρότασης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλου για παραπομπή όλων των ελληνοτουρκικών διαφορών (εκτός των λεγομένων γκρίζων ζωνών) στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Από την άλλη πλευρά, η αντίδραση της κυβέρνησης φανερώνει κάποιον σκεπτικισμό : ενδιαφέρουσα πρόταση για να εξετασθεί καθώς υπάρχουν λεπτομέρειες που ενδεχομένως να συνηγορούν υπέρ του αντιθέτου, δηλαδή της μη προσφυγής.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 29.05.2006 12:13 )
ΣΑΝ ΧΘΕΣ, πριν από εικοσιπέντε χρόνια, στις 28 Μαϊου 1979, υπογραφόταν στο Ζάππειο η Συνθήκη των Αθηνών, η Πράξη Προσχωρήσεως της Ελλάδος στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), αλλά και στις άλλες δύο Κοινότητες, την ΕΚΑΧ (Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ανθρακα και Χάλυβα) και την ΕΥΡΑΤΟΜ (Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας). Μία Συνθήκη, που υπογράφηκε χάρη στη διορατικότητα και επιμονή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και που η επίτευξη της οποίας ήταν έργο ζωής για τον μεγάλο Ελληνα πολιτικό. Μία Συνθήκη που άλλαξε τον ρου της ελληνικής ιστορίας, που ενέταξε τη χώρα μας ως ισότιμο μέλος στην οικογένεια των μεγάλων και πλούσιων ευρωπαϊκών κρατών. Μία Συνθήκη, που δημαγωγικά κατηγορήθηκε από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου (ο οποίος επέλεξε να μην παραβρεθεί στην τελετή της υπογραφής), αλλά στη συνέχεια, χωρίς καμμία απολύτως αλλαγή, εφαρμόσθηκε από τις κυβερνήσεις του, χωρίς όμως να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες που παρείχε η ένταξη για την κοινωνική και οικονομική μας ανάπτυξη.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 26.05.2006 11:57 )
ΕΛΕΙΨΑ στο εξωτερικό και, μετά από έναν μήνα στον ¨βάρβαρο¨ ευρωπαϊκό βορρά, επέστρεψα στον νοτιοευρωπαϊκό και ειδικότερα στον ελληνικό μας πολιτισμό. Δεν μπορείτε, λοιπόν, να φαντασθείτε πόσο πεθύμησα το κομφούζιο στους δρόμους μας με τους οδηγούς και τους πεζούς να κάνουν ό,τι τους κατέβει όποτε τους κατέβει, πόσο πεθύμησα την απίθανη και ¨αποτελεσματική¨ γραφειοκρατία μας ή την αδιαφορία των πάσης φύσεως αρχών για πολλά κακώς κείμενα στην κοινωνία μας. Πάνω απ όλα, όμως, πεθύμησα μέχρι μαρασμού τα περίφημα τηλεοπτικά μας παράθυρα και τους διάφορους βαρύγδουπους παραθυρόπληκτους μαζύ με τους ακόμη πιο βαρύγδουπους τηλεοπτικούς ¨αστέρες¨, που μιλούν επί παντός επιστητού ακόμη και αν είναι παντελώς άσχετοι με το θέμα της ¨συζήτησης¨.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 19.04.2006 12:40 )
ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ αύριο το Θείο Δράμα και η ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου πλησιάζει. Σήμερα ο Μυστικός Δείπνος και η Ακολουθία του Νιπτήρος. Ο Κύριος ταπεινώνεται και πλένει τα πόδια των μαθητών του, δείχνοντας και σε εμάς τη συμπεριφορά που μπορούμε και ίσως θα έπρεπε να έχουμε στη ζωή μας σκεπτόμενοι το ακριβές και βαθύτερο (όχι μόνον από θρησκευτικής απόψεως) νόημα του ¨ο ταπεινωθείς υψωθήσεται¨.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 17.04.2006 14:54 )
ΝΕΟ ΤΡΑΓΙΚΟ δυστύχημα, Κυριακή των Βαϊων βράδυ, στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ δύο χιλιόμετρα έξω από τον σταθμό της Δράμας. Φορτηγό που μετέφερε περίπου 40 τόννους πατάτες, δεν σταμάτησε στη διάβαση και έπεσε στο τρίτο βαγόνι διερχόμενης αμαξοστοιχίας. Τρεις νεκροί, δεκάδες τραυματίες, ο ένας από αυτούς σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Τέτοιες στιγμές σκέπτεσαι τα θύματα και τον πόνο των δικών τους ανθρώπων. Αλλά, είναι αδύνατο να μην αναλογισθούμε και τα αίτια των τόσων πολλών δυστυχημάτων στο σιδηροδρομικό, αλλά και στο οδικό δίκτυο της χώρας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 16.04.2006 13:29 )
Η ΜΕΓΑΛΗ εβδομάδα των Παθών του Κυρίου αρχίζει και λίγη κατάνυξη δεν θα πειράξει κανέναν. Αρκεί στη διάρκειά της να αναλογισθούμε πως το να είσαι Χριστιανός δεν σημαίνει μόνο να προετοιμάζεσαι για το φαγοπότι της Λαμπρής, να σκέπτεσαι σε ποιο πολυτελές και κοσμοπολίτικο θέρετρο (Μύκονο, Κέρκυρα, Υδρα, Αράχωβα,κλπ.) θα κάνεις Ανάσταση, ποιον ¨επώνυμο¨ θα συναντήσεις και τι θα φορέσεις (μάλλον κοσμοπολίτικη επίδειξη. . .). Μια εβδομάδα τον χρόνο θα ήταν χρήσιμο, αν μη σκόπιμο, να κάνουμε μια εσωτερική και πνευματική αυτοκάθαρση. Να αναλογισθούμε τις πράξεις και τις παραλείψεις μας, τα σφάλματά μας, τα προβλήματά μας, να σκεφθούμε πώς μπορούμε να βελτιωθούμε και, το βασικότερο, να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει αγάπη, τι σημαίνει το ¨αγαπάτε αλλήλους¨.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 14.04.2006 17:16 )
ΤΕΛΙΚΑ δεν τις γλυτώσαμε τις κορώνες στη χθεσινή συζήτηση στην Βουλή, καίτοι έχω την εντύπωση πως ήταν κάπως πιο ¨γλυκανάλατες¨ από την περασμένη φορά. Εμπλεξαν, βέβαια, και την Eurovision (ένας Θεός ξέρει πως του ήρθε του κ. Γ.Α.Π. η ιδέα), αλλά τι να κάνουμε. Η αντιπαράθεση ήταν, βέβαια, σε υψηλούς τόνους, αλλά ακούσαμε και ορισμένα ουσιαστικά μηνύματα, τουλάχιστον από την πλευρά του Πρωθυπουργού. Το πρόβλημα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ παραμένει πάντοτε το ίδιο. Κάνει μεν αντιπολίτευση, αναφερόμενος σε πραγματικά και μη στοιχεία, αλλά δεν έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, ενώ δεν παραδέχεται τα σφάλματα της εποχής Σημίτη, που θα ανάγκαζαν την οποιαδήποτε κυβέρνηση, που θα ήθελε να βάλει σε μια τάξη τα οικονομικά, να ακολουθήσει την ίδια πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 13.04.2006 15:03 )
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ανησυχητικά αλλά και χρήσιμα είναι τα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με τα οποία η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων (72%) δεν εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα και κατ επέκταση τους πολιτικούς μας. Σημαντικά, διότι δείχνουν το πόσο αναξιόπιστη έχει καταστεί η πολιτική ηγεσία με τον τρόπο που πολιτεύεται και ενεργεί αλλά και με την αδυναμία της (ή έλλειψη βουλήσεως) να ελέγξει και βελτιώσει τον κρατικό μηχανισμό. Ανησυχητικά, διότι το γεγονός αυτό, εάν συνεχισθεί, θέτει σε κίνδυνο το πολιτικό μας σύστημα και το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Τέλος χρήσιμα, διότι μπορούν να κάνουν τους πολιτικούς μας να συνειδητοποιήσουν πως φέρουν την απόλυτη και βαρύτατη ευθύνη για τη σημερινή πραγματικότητα και επιτέλους να τους αφυπνίσουν για να αντιληφθούν πως εξαρτάται μόνον από αυτούς η μεταστροφή του κλίματος.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 12.04.2006 12:22 )
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ αντιπαράθεση συνεχίζεται σε εντονότατους τόνους με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην χάνει ευκαιρία να κατηγορήσει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό για την απογραφή και την οικονομική πολιτική, για την εγκατάλειψη της περιφέρειας, για την εξαπάτηση των αγροτών και των συμβασιούχων, για την αθέτηση υποσχέσεων, για την ακρίβεια, για κλεισίματα εργοστασίων, για την οικτρή κατάσταση στο δημόσιο, για τον εμπαιγμό των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ. Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, υποτονική έστω και αν χρησιμοποιούνται σκληρές εκφράσεις.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα
<< Previous  1  2  3  4  | < 5 >  6  7  8  9  10  11-17  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ