Η άποψη μας

0


Η άποψη μας

( 19.12.2003 13:53 )
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τού κυβερνητικού εκπροσώπου, οι επίμονες διαβεβαιώσεις του ότι το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί στις εκλογές με Πρόεδρο τον κ. Κ. Σημίτη, μάλλον δεν πιάνουν τόπο και δεν γίνονται πιστευτές διότι παρασκηνιακώς οι πληροφορίες, ¨πληροφορίες¨ και φήμες, που διοχετεύονται από στελέχη και βουλευτές, δίνουν και παίρνουν.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 18.12.2003 14:37 )
Πολλές φορές κάνουμε λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες στη χώρα μας, ιδίως όταν αναφερόμαστε στην κατάσταση που επικρατεί σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες και στον απίστευτα γραφειοκρατικό τρόπο λειτουργίας τους. Σπανίως, όμως, γίνεται λόγος για τριτοκοσμική νοοτροπία και συμπεριφορά πολλών Ελλήνων, που και αυτή ουδεμία τιμή περιποιεί στον λαό μας.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 16.12.2003 14:15 )
Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να αντιληφθεί κάποιος ότι στο ΠΑΣΟΚ οι διεργασίες γύρω από τη διαδοχή στην ηγεσία τού κόμματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, άσχετα με τις διαψεύσεις, από όπου και εάν προέρχονται αυτές ιδίως δε από το Μέγαρο Μαξίμου και πως όλοι σχεδόν έχουν χάσει τον ύπνο τους.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 09.12.2003 13:12 )
Η Δικαιοσύνη μίλησε. Με την εκφώνηση τής ετυμηγορίας απέδωσε δίκαιο. Το δικαστήριο έκρινε όλους τους κατηγορουμένους για συμμετοχή στη ¨17 Νοέμβρη¨ ένοχους, εκτός από τέσσερες. Η ιστορική δίκη, η πρώτη μεγάλη δίκη τού νέου αιώνα στην Ελλάδα, ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες με την επιμέτρηση τών ποινών.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 05.12.2003 11:42 )
Η τελευταία ρανίδα πολιτικής αξιοπιστίας τής Ευρωπαϊκής Ενωσης ενταφιάσθηκε πανηγυρικά χθες στις Βρυξέλλες, όχι όμως στην έδρα της, αλλά στην έδρα τής υπό αδιαμφισβήτητη αμερικανική ηγεσία Ατλαντικής Συμμαχίας. Το Ατλαντικό Συμβούλιο, δηλαδή οι Υπουργοί Εξωτερικών τών κρατών μελών τού ΝΑΤΟ, απέκλεισε τη δημιουργία μιας μεγάλης υποδομής σχεδιασμού, που στην ουσία θα ήταν το αυτόνομο Στρατηγείο μιάς ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 04.12.2003 13:36 )
Η πολυδιαφημισμένη από το Μέγαρο Μαξίμου διάψευση περί τής διαδοχής του, που θα έκανε ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη τύπου προς τους ανταποκριτές τού ξένου τύπου, έγινε με τέτοια ασάφεια, που λογικό είναι να οδηγεί στην αναζωπύρωση νέων εκδοχών για την αλλαγή τής ηγεσίας τού ΠΑΣΟΚ.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 03.12.2003 12:19 )
Χαράς ευαγγέλια για τους περίπου 70.000 καταπατητές δασών, αλλά και για τους διάφορους ¨οικοπεδολόγους¨ στην χώρα τής εκσυγχρονιστικής επαγγελίας, κατά κόσμον Ελλάδα, με την τροπολογία που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια τής Βουλής στο τραγελαφικό από οικολογικής και μακροοικονομικής απόψεως νομοσχέδιο για τα δάση.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 02.12.2003 13:15 )
Ο τρόπος, με τον οποίο αντιμετωπίζουν ορισμένοι πολιτικοί μας τα θέματα τής Παιδείας, δεν είναι μόνον ανησυχητικός, αλλά και ιδιαιτέρως εκνευριστικός λόγω τής ελαφρότητας και πολιτικάντικης υφής τών επιχειρημάτων και τών θέσεων που αναπτύσουν.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 25.11.2003 13:59 )
Ρίγη δημοκρατικής ευαισθησίας θα πρέπει να αισθανόμαστε με την χθεσινή προσωπική απόφαση τού Πρωθυπουργού και Προέδρου τού ΠΑΣΟΚ να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα τού Κόμματος ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κυριάκος Σπυριούνης επειδή στήριξε την πρόταση Νόμου τής Νέας Δημοκρατίας για την καταπολέμηση τής διαπλοκής.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 21.11.2003 13:37 )
Δικαιολογημένη κατακραυγή και αποτροπιασμός είναι η διεθνής αντίδραση για τις αδικαιολόγητες και απάνθρωπες τέσσερες βομβιστικές επιθέσεις μέσα σε ένα πενθήμερο, με 56 τουλάχιστον νεκρούς και περισσότερους από 600 τραυματίες, στην Κωνσταντινούπολη. Η 11η Σεπτεμβρίου τού 2001 ξαναξύπνησε στις μνήμες μας, τόσο λόγω τού μεγέθους τής καταστροφής και τού αριθμού τών αθώων θυμάτων, όσο και εξαιτίας τής μικρής απόστασης που μάς χωρίζει από τη γειτονική Τουρκία.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 20.11.2003 14:17 )
Μπορεί στο Λονδίνο να έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την προστασία τού Αμερικανού Προέδρου, αλλά οι τρομοκράτες κτυπούν αλλού με απίστευτη αγριότητα σκοτώνοντας αθώους πολίτες, οι οποίοι οπωσδήποτε δεν ευθύνονται για την πολιτική Μπους και Μπλερ στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 14.11.2003 14:51 )
Η νέα έκρηξη τής κυβέρνησης τού Ισραήλ για τις δηλώσεις τού Μίκη Θεοδωράκη, που κατακρίνουν την πολιτική της στο Παλαιστινιακό και γενικότερα στη Μέση Ανατολή, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για το κατά πόσον οι κυβερνώντες την χώρα αυτή δέχονται και σέβονται την ελεύθερη έκφραση απόψεων και θέσεων, δηλαδή ένα καθοριστικό συστατικό στοιχείο τής δημοκρατίας.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 13.11.2003 15:17 )
Ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει να προσλαμβάνει η προσπάθεια τού Πρωθυπουργού, τού Υπουργού Οικονομίας, αλλά και τών υπολοίπων Υπουργών να ωραιοποιούν την κατάσταση τής οικονομίας και να μην έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν δημοσίως τη σκληρή πραγματικότητα.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 11.11.2003 14:26 )
Μία πρώτη ανάγνωση τής πρόσφατης δημοσκόπησης τού ¨Ευρωβαρόμετρο¨ μπορεί και να μάς κάνει υπερήφανους μια και εμείς οι Ελληνες είμαστε οι καλύτερα ενημερωμένοι, αλλά και οι περισσότερο ενδιαφερόμενοι Ευρωπαίοι για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και τη Συντακτική Συνέλευση. Αν, όμως, διαβάσουμε προσεκτικότερα τα αποτελέσματα τής δημοσκόπησης και τα συγκρίνουμε με αυτά παρόμοιας έρευνας που είχε γίνει το καλοκαίρι, τότε μάλλον θα πρέπει τουλάχιστον να απορούμε.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 05.11.2003 13:33 )
Οποιος είχε την ¨τύχη¨ να κυκλοφορήσει χθες πεζή ή οχούμενος στην ελληνική πρωτεύουσα, δεν μπορεί να μην συμφωνήσει με το ότι η εικόνα που έδινε η Αθήνα κάθε άλλο παρά περιποιεί τιμή στον τίτλο ¨Ολυμπιακή πρωτεύουσα¨. Ενα πλήρες και χαώδες κομφούζιο, το οποίο επιτεινόταν από τον ελληνικό ¨ετσιθελισμό¨.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΤο στάρ σύστεμ σε νέες περιπέτειες. Κάθε φορά που ένας ακριβοπληρωμένος αστέρας της τηλεόρασης κάνει μία μεταγραφή αποτελεί είδηση.
Σε ένα τηλεοπτικό τοπίο γεμάτο από σαθρές βάσεις οτιδήποτε κινείται προκαλεί κατολισθήσεις. Στην περίπτωση Τριανταφυλλόπουλου η μετακίνηση του από το κανάλι του Alpha πυροδότησε πολλές συζητήσεις που φυσικά της προκάλεσε το ίδιο το σύστημα.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 30.10.2003 13:43 )
Η εκ Βρυξελλών ψυχρολουσία για την κατάσταση και την προοπτική τής ελληνικής οικονομίας έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα επανειλλημμένως έχουν γραφεί και λεχθεί και τα οποία η κυβέρνηση, ακολουθούσα την προσφιλή τακτική της, συνεχώς διαψεύδει. Οι προβλέψεις τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί διπλασιασμού τού δημοσίου ελλείμματος το 2004 θέτουν σε ευθεία αμφισβήτηση τις εκτιμήσεις τού οικονομικού επιτελείου τής κυβέρνησης και αυτού τού ίδιου τού Πρωθυπουργού.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΜΕ ΥΦΟΣ reality show και ρατσιστικό τρόπο τα περισσότερα ελληνικά κανάλια (με εξαίρεση το mega channel και την κρατική τηλεόραση) παρουσίασαν την εθνική επέτειο.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 22.10.2003 12:37 )
Αμφιβάλλουμε εάν ο Υπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης χρειάζεται να κάνει δηλώσεις για την άριστη κατάσταση τής οικονομίας και τής δημοσιονομικής κατάστασης τής χώρας. Το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Αλλωστε, απεδείχθη και με τις διάφορες παροχές (προεκλογικές ή μη δεν ενδιαφέρει) που αποφάσισε η κυβέρνηση.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΗ Σύγκρουση πατριάρχη και αρχιεπισκόπου δεν μπορεί εύκολα να περιγραφεί. Φέρει κατάλοιπα και παραλείψεις άλλων εποχών. Η ευθύνη της πολιτείας είναι μεγάλη. Τόσα χρόνια αφήνει απροσδιόριστη τη σχέση κράτους – εκκλησίας με μοναδικό σκοπό την εκμετάλλευση της εν λόγω κατάστασης ανάλογα με τα συμφέροντα της.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας
<< Previous  1  2  3  4  | < 5 >  6  7  8  9  10  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ