Πολιτική

0


Πολιτική

( 21.09.2006 12:02 )
Πρωτοβουλία για το Μεσανατολικό ξεκίνησε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Eπειτα από συζήτηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό της κ. Λαβρόφ, η υπουργός δήλωσε πως «η Ελλάδα ξεκίνησε μια πάρα πολύ δύσκολη προσπάθεια για να υπάρξει συζήτηση για την αραβοϊσραηλινή διένεξη σε επίπεδο υπουργών, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που δεν έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».


Συνέχεια…
| Πολιτική( 20.09.2006 10:09 )
«Tο αυτονόητο είναι να ζητήσει ο πρωθυπουργός παραιτήσεις υπουργών», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, στο οποίο επικρατούσε ατμόσφαιρα ευθυμίας, από την καλή εμφάνιση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 20.09.2006 10:00 )
Aμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, σε δημοσιεύματα που τον έφεραν να διορίζει τους Π. Αδαμόπουλο και Π. Αναγνωστόπουλο σε επιτροπές, ελάχιστες ημέρες πριν τη σύλληψή τους για την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ. Σύμφωνα με τον υπουργό «στις δεκάδες επιτροπές του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας χρησιμοποιούνται πρόσωπα που εκ της θέσεώς τους παρέχουν εχέγγυα κύρους και αντικειμενικότητας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε υπουργείο και σε κάθε κυβέρνηση».


Συνέχεια…
| Πολιτική( 19.09.2006 11:01 )
Σε νευρική κρίση βρίσκονται υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι καθώς φοβούνται αποκαλύψεις που θα τους εμπλέκουν σε σκάνδαλα. Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι διερευνά καταγγελίες που έχουν γίνει ενώ στο παρασκήνιο τα γαλάζια μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν. Ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε ότι σημασία είχε η πολιτική βούληση να αποκαλυφθούν οι υποθέσεις όταν ρωτήθηκε αν διερευνώνται υποθέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 18.09.2006 10:17 )
Την θέση ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο της οξύτητας, του ακατανόητου φασισμού και του ανέξοδου λαϊκισμού ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Σαφές το μήνυμα Καραμανλή για τη διαφθορά, καθώς ξεκαθάρισε: «Θα είμαστε σκληροί, άτεγκτοι και αμείλικτοι με κάθε φαινόμενο διαφθοράς και παρανομίας. Το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο για τους ένοχους».


Συνέχεια…
| Πολιτική( 18.09.2006 09:58 )
Η διαφθορά ήταν το θέμα που κυριάρχησε την Κυριακή στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι ίδια με της ΝΔ, θέλοντας να στείλει δύο μηνύματα.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 15.09.2006 10:34 )
«Mηδενική ανοχή» για τη διαφθορά, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν αντιμετωπίζει πολιτικό πρόβλημα και πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι δεν συγκαλύπτει αλλά αντιθέτως αποκαλύπτει όλα τα σκάνδαλα και πως θα της το αναγνωρίσουν οι πολίτες.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 14.09.2006 11:01 )
Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση για το θέμα της διαφθοράς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του σε δείπνο που είχαν σε ταβέρνα στη Ραφήνα. Όλα στο φως είπε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας τη βούλησή του για μετωπική σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή και υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να κρυφτεί τίποτα.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 13.09.2006 12:51 )
«Το στοίχημα για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή είναι πολύ δύσκολο, μπορεί όμως να κερδηθεί. Πρέπει άμεσα να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας, γιατί μόνο αυτή είναι η ρεαλιστική μέθοδος για την εκτόνωση της κρίσης στη περιοχή», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις στο Λίβανο και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε σχέση με την ανάληψη της προεδρίας του ΣΑ του ΟΗΕ από την χώρα μας.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 13.09.2006 12:39 )
Παρά το γεγονός ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού το αρνούνται, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο κ. Καραμανλής γνώριζε την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ πριν από την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και αποφασίστηκε να ανακοινωθεί το θέμα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης τη Δευτέρα, ώστε να μην επισκιαστεί η ΔΕΘ.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 12.09.2006 15:42 )
Ενίσχυσε τη θέση της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό η εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ, όπως προκύπτει από δύο τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Mega, από τις εταιρίες MRB και GPO αντίστοιχα.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 08.09.2006 10:27 )
Tην πλήρη αποδόμηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού K. Καραμανλή από το «βήμα» της ΔΕΘ επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζοντας σε καθημερινή βάση στοιχεία που να καταρρίπτουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 07.09.2006 10:08 )
Αντιμέτωπος με την ανταρσία στελεχών της κυβέρνησής του βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, καθώς επτά υφυπουργοί του παραιτήθηκαν ζητώντας του να αποχωρήσει άμεσα από τη θέση του πρωθυπουργού.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 06.09.2006 11:20 )
Mε τον αέρα των δημοσκοπήσεων ανεβαίνει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του επιμένει ότι δεν πρόκειται να δώσει παροχές. Oμως οι παροχές είναι ήδη προεξοφλημένες από τους πολίτες και οι επιτελείς της κυβέρνησης προβληματίζονται για τις αντοχές της κοινωνίας η οποία δεν είναι ικανοποιημένη από την κυβερνητική πολιτική χωρίς όμως να στρέφεται και στο ΠΑΣΟΚ.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 05.09.2006 09:27 )
Έως το τέλος του 2006 θα υπογραφεί διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Ρωσίας – Βουλγαρίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Αυτό προβλέπει η πολιτική διακήρυξη που υπέγραψαν στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Eλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Βούλγαρος πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 04.09.2006 13:04 )
Με 2,1 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τηλεφωνική πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας, το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, στο χρονικό διάστημα από 29 έως 31 Αυγούστου, σε δείγμα 1002 ατόμων.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 04.09.2006 12:42 )
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Βούλγαρος πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ θα συσκεφθούν στο Μέγαρο Μαξίμου για την προώθηση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 01.09.2006 16:22 )
Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του Λιμένα Τυμπακίου υπέγραψε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με τον Υπουργό Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας της Δημοκρατίας της Κορέας Sung Jin, μετά από πρόταση που εισηγήθηκε η κορεάτικη αντιπροσωπεία, η οποία επισκέφθηκε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 01.09.2006 12:37 )
Κορυφώνονται, εν όψει της ΔΕΘ, οι επαφές του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας. Συναντήθηκε με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, στη συνέχεια δέχθηκε το προεδρείο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και αμέσως μετά συναντήθηκε με την ΑΔΕΔΥ. Στις συναντήσεις παρίσταντο οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 01.09.2006 12:13 )
Αρχίζει από την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου, η εφαρμογή του νέου ωραρίου στο Δημόσιο. Το νέο ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών για το κοινό, το οποίο θα είναι το ίδιο χειμώνα-καλοκαίρι, θα είναι 09:00-15:00, ενώ οι υπάλληλοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα ωράρια 07:30-15:00 και 09:00-16:30.


Συνέχεια…
| Πολιτική
<< Previous  1  2  3  4  | < 5 >  6  7  8  9  10  11-20  21-30  31-40  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ