Πινελιές

0


Πινελιές


( 17.03.2004 16:58 )
17.03.2004
Πω, πω, αισθάνομαι σαν πασάς στον οντά του, αλλά και σαν εορτάζων που του έκαναν δώρο. Είδατε πόσο με αγαπά ο Διευθυντής μου (συγγνώμη, Γενικός Διευθυντής); Ακόμη και ειδική μόνιμη στήλη μού έφτιαξε για να γράφω τις ¨Πινελιές¨. Οσο και να του έλεγα ¨άσε, μη μού κάνεις δώρο, είμαι ντροπαλός, δεν μπορώ να το δεχθώ¨, δεν κατώρθωσα να τον πείσω. Ετσι, από σήμερα θα επικοινωνούμε μέσα από τη στήλη. Καλορίζικη η στήλη, καλορίζικος κι εγώ. Πάντως, να τα ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξαρχής: Μην περιμένετε να είμαι καθημερινά μαζύ σας, αρκετές (πολλές μάλλον) γκρίζες τρίχες έχω ήδη στην κεφαλή μου. . .


Συνέχεια…
| Πινελιές( 16.03.2004 18:36 )
Θα έπρεπε να δολοφονηθούν ψυχρά και δειλά 200 συνάνθρωποί μας στην Ισπανία για να συνειδητοποιήσει η Ευρώπη, ή μάλλον ορισμένοι ηγέτες της ¨νέας Ευρώπης¨ (κατά Ράμσφελντ), ότι η συμπόρευση με την Ουάσιγκτον στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας δεν αποτελεί συμμετοχή σε μια πραγματική διεθνή συμμαχία, αλλά υποταγή στα μονομερή κελεύσματα του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου, ο οποίος δεν προωθεί ούτε καν τα συμφέροντα της χώρας του, παρά μόνον αυτά ορισμένων πολυεθνικών.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 09.03.2004 19:02 )
Πάει, μπόρα ήταν και πέρασε. Για τις εκλογές το λέω, όχι για το ΠΑΣΟΚ. Ψηφίσαμε, δώσαμε την πλειοψηφία στον ΚΚ και τη ΝΔούλα του, άντε να δούμε αν σαν κυβέρνηση θα κάνει αυτά που υποσχόταν, αν θα κάνει κάτι για να βελτιώσει την καθημερινότητά μας, αν θα κάνει κάτι για να πατάξει τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά στο δημόσιο, αν πράγματι θα έχει νέο ύφος με ήθος, μετριοφροσύνη, εντιμότητα.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 05.03.2004 14:05 )
Ελάτε, μην σκάτε, μόνον δύο μέρες μάς μείνανε. Φάγαμε τον γαϊδαρο που λένε, την ουρά θα αφήσουμε; Και τί φίνις! Θα ήταν λίγο. . . κουφό να πιστέψουμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο. Πού να περίμενε κανείς ότι τις τελευταίες ημέρες τής προεκλογικής περιόδου θα εγκαταλείπαμε τους ήπιους τόνους και τις πολιτισμένες πολιτικές αντιπαραθέσεις και θα επιστρέφαμε στο σκληρό ροκ τού Κώστα τού Λαλιώτη;


Συνέχεια…
| Πινελιές( 29.02.2004 13:55 )
Οχι, η στήλη δεν σάς εγκατέλειψε. Αλλά ήμουν συγκλονισμένος από αυτήν την τηλεοπτική αντιπαράθεση, που μόνο αντιπαράθεση δεν ήταν. Προσπαθούσα να συνέλθω και να βάλω λίγη τάξη στα όσα κατέγραψα στον εγκέφαλό μου. Και ήταν πολλά. Γιατί είδα τα 22 τρομερά παιδιά στη Γαλλία, είδα το ¨αντιντιμπέϊτ¨ τού ΜητσιΧώστα, είδα και πέντε ανθρώπους να κάθονται μπροστά στις κάμερες και να απαντούν ή ¨απαντούν¨ σε ερωτήσεις και ¨ερωτήσεις¨ τηλεοπτικών αστέρων.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 25.02.2004 19:22 )
Για ιδές καιρό που διάλεξε ο Γιωργάκης να μάς ταράξει, τώρα που τάχαν μισοβρεί και όλα φαινόταν νάν εντάξει. Θυμήθηκε πως θέλουν κι άλλοι να μπούνε στον χορό, μαζύ να τον εσύρουν, γιατί λέει δεν φοβάται μήπως και τον διασύρουν. Θεριό ανήμερο απ την άλλη τη μεριά, φωνάζει ο Κώστας να μην τού φάνε την πρωτιά. Ζητά τών δύο το ταγκό, θέλει όμως και τον μπάλο. Στο τέλος να μού το θυμηθείτε, μήτε θα τα πουν, μήτε για τη ντομπροσύνη κάποιων θα πεισθείτε.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 24.02.2004 15:07 )
Από τεχνική άποψη είμαι έτοιμος, από ψυχολογική άποψη είμαι έτοιμος, από συναισθηματική άποψη είμαι έτοιμος, από άποψη εθνικής υπερηφάνειας είμαι έτοιμος. Καθ όλα είμαι έτοιμος για τη μεγάλη μέρα και τη μεγάλη ώρα. Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2004, στις 9 το βράδυ δίνω το μεγάλο ραντεβού. Το μεγάλο ραντεβού με τα τρομερά παιδιά.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 23.02.2004 14:16 )
Καλή Σαρακοστή. Ημέρα νηστείας σήμερα και νηστείας δεν σημαίνει απλά και μόνο τρώω μόνον νηστίσιμα. Σημαίνει και εγκράτεια. Νηστίσιμα λοιπόν, αλλά λίγα, καλά και απλά. Μην επιχειρείτε γαστρονομικές ¨συνθέσεις¨ για την απόλαυσή σας γιατί αρκετές πολιτικές συνθέσεις και αποσυνθέσεις έχουμε τελευταίως που μάς έχουν βαρυστομαχιάσει.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 20.02.2004 18:04 )
Ευτυχώς από αύριο δεν θα έχουμε δημοσκοπήσεις. Δυστυχώς θα έχουμε τους ¨ψιθυριστές¨ τών κομμάτων που θα διαδίδουν, κατά το δοκούν, αποτελέσματα ή ¨αποτελέσματα¨ κρυφών γκάλοπ. Οπότε, πάλι θα μάς ζαλίζουν για δύο ακόμη εβδομάδες.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 18.02.2004 22:11 )
Πλησιάζει η μέρα που θα εξασκήσω το υπέρτατο δημοκρατικό μου δικαίωμα και γεμίζω ρίγη συγκινήσεως ακούγοντας τους πολιτικούς να μού λένε ότι και από εμένα, τη δική μου ψήφο, εξαρτάται το μέλλον αυτού τού τόπου και τών συμπατριωτών μου. Μεγάλη η ευθύνη, δεν νομίζετε; Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφθώ αν μπορώ αναλάβω τόσο μεγάλη ευθύνη, αν οι ώμοι μου είναι τόσο στιβαροί για να αντέξουν αυτό το βάρος;


Συνέχεια…
| Πινελιές( 17.02.2004 21:58 )
Μην φωνάζετε, μπόρα είναι θα περάσει. Για τον καιρό μιλάω και όχι για τα πολιτικοπροεκλογικά. Γιατί αυτή η μπόρα ουδέποτε περνάει. Μάς έχει κτυπήσει κατακούτελα και δεν λέει να μάς αφήσει ήσυχους. Θυμηθείτε το: από την επομένη τών εκλογών θα μπούμε (θα μάς βάλει το ένα ή το άλλο κόμμα) σε νέα προεκλογική περίοδο. Οχι γιατί τον Ιούνιο θα έχουμε τις ευρωεκλογές, αλλά γιατί όλο και κάποια δικαιολογία θα βρουν οι εθνοπατέρες μας για να μάς πείσουν από τα τηλεπαράθυρα πως για το καλό τού τόπου και το δικό μας χρειάζεται να συνεχίσουμε επί προεκλογικής βάσεως.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 16.02.2004 19:05 )
Οι ποδοσφαιροπολιτικές μεταγραφές μάς ταρακούνησαν, ο χιονιάς και οι αποκλεισμοί σε εθνικές οδούς, σε κεντρικές αρτηρίες, στην Αττική Οδό και στο Ελ. Βενιζέλος μάς απόκαναν, άντε να δούμε τί άλλο μάς μέλλει να πάθουμε μέχρι να πάρουμε τον δρόμο για την κάλπη την Κυριακή 7 Μαρτίου.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 14.02.2004 18:22 )
Φαίνεται ότι έπρεπε να χιονίσει και πολύ μάλιστα για να δούμε το ξημέρωμα μιάς άσπρης μέρας στο Κυπριακό και ας ελπίσουμε πως θα παραμείνει άσπρη και ηλιόλουστη μέχρι το τέλος. Ως προς τα δικά μας, το προεκλογικό τοπίο βάφεται ποικιλόχρωμα, έτσι για να μην υπάρχει μονοτονία.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 11.02.2004 19:06 )
Με τόσες μεταγραφές έχασα τον μπούσουλα και ξέχασα πόσες μέρες μάς μένουν μέχρι το μεγάλο γεγονός τού ξεγεννήματος τής κάλπης, η οποία όλο και κάτι θα βγάλει, δεν θα βγάλει; Γαλάζιο θάναι, πράσινο θάναι, γαλαζιοκοκκινωπό θάναι, πρασινοπορτοκαλογαλάζιο θάναι; Ποιός το ξέρει; Πάντως κάτι θάναι και πολύ φοβάμαι πως όπως και εάν είναι, τελικά ερμαφρόδυτο θα είναι.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 06.02.2004 18:01 )
Τριάντα και μία αγαπητοί μου και μετά. . . απολυόμεθα. Αλλά έχουμε επίσης το δύο και μία μέχρι το μεγάλο βράδυ τής εκλογής τού νέου Προέδρου τού ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, οι στιγμές που περνάει η χώρα, οι στιγμές που ζει ο λαός της, εμείς οι απλοί πολίτες (προνομιούχοι και μη προνομιούχοι), είναι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα με διαπερνούν ρίγη συγκινήσεως. Ξέρετε τί είναι από τον Κωνσταντίνο να φτάνουμε στον Κώστα και από τον Γεώργιο να περνάμε στον Ανδρέα και να φτάνουμε στον Γιωργάκη;


Συνέχεια…
| Πινελιές( 05.02.2004 20:00 )
Τριανταμία και μία μέχρι την ημέρα τής κάλπης. Αρκετό διάστημα για να μάς σπάσουν τα νεύρα οι παραθυρόπληκτοι πολιτικοί, οι παραθυρόπληκτοι δημοσιογράφοι, οι υποψήφιοι, οι πολιτικολογούντες, οι αερολογούντες, οι αοριστολογούντες και κάθε καρυδιάς καρύδι που πιστεύει ότι έχει λόγο που οπωσδήποτε πρέπει να ακουσθεί.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 04.02.2004 17:37 )
Υπομονή αγαπητοί μου, μόνον τριανταδύο και μία μάς έμειναν μέχρι να γεννήσει η κάλπη. Πόσα ακόμη θα πρέπει να αντέξει το στομάχι μας και η λογική μας μέχρι εκείνη τη μαγική ημέρα, θα εξαρτηθεί από τους νυν και υποψήφιους πατέρες και σωτήρες τού έθνους. Εμεία, πάντως, χαλαρά. . .


Συνέχεια…
| Πινελιές( 03.02.2004 14:03 )
Ελάτε, μόνον 33 και μία μάς μείναμε και μετά θα την ξεγεννήσουμε και θα απελευθερωθούμε. Την κάλπη εννοώ. Και θα ησυχάσουμε από όλες αυτές τις πολιτικολογίες, τις πολιτικοφιλοσοφίες (μωρέ και πολλές αμπελοφιλοσοφίες), τις αλληλοκατηγορίες, τις καταστροφολογίες, τις σκανδαλολογίες, τα πεπραγμένα, τα προγράμματα, τις υποσχέσεις και τις παροχές. Υπομονή φίλοι μου. Πότε θα κάνει ξαστεριά, όπως λέγαμε για άλλους και πολύ διαφορετικούς λόγους πριν από κάποια 30 χρόνια. . .


Συνέχεια…
| Πινελιές( 02.02.2004 14:21 )
Η πολιτική καλά κρατεί, η προεκλογική αντιπαράθεση καλά κρατεί, οι υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζει να ισορροπεί μεταξύ Σημίτη και ΓΑΠ, το ΠΑΣΟΚ μπήκε στην τελική ευθεία προς το Συνέδριο και προς τη ¨μεγάλη αλλαγή¨ που θα φέρει την εκλογή τού μοναδικού υποψηφίου αρχηγού μέσω λαϊκής βοής, οι δημοσκοπήσεις μάς ταράζουν τα νεύρα. Α! αυτά έχει η δημοκρατία, μην παραπονιέστε. Ας τα δούμε πάλι λίγο χαλαρά.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 30.01.2004 19:33 )
Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει, ο προεκλογικός πυρετός ανεβαίνει, οι τόνοι ανεβαίνουν, οι τιμές ανεβαίνουν, όλα ανεβαίνουν τέλος πάντων αυτή την περίοδο. Cool φίλοι μου, ας τα δούμε τα πράγματα και λίγο χαλαρά, ή χαλλλαρά που λένε οι Θεσσαλονικιώτες. . .


Συνέχεια…
| Πινελιές
<< Previous  1  2  3  4  | < 5 > 
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ