Τεχνολογία

0


Τεχνολογία

( 06.11.2003 10:45 )
Ρεαλιστικές περιηγήσεις στους γαλαξίες
Ενα από τα πλέον σύγχρονα πλανητάρια της Ευρώπης απέκτησε η Αθήνα. Πρόκειται για το ψηφιακό πλανητάριο του Ευγενίδιου Ιδρύματος, που ανακαινίστηκε εκ βάθρων και παραδόθηκε προχθές σε λειτουργία, μετά από τέσσερα χρόνια. Το έργο ξεκίνησε στις αρχές του 2001, μετά από μακρά περίοδο σχεδιασμού και προετοιμασίας, σε συνεργασία με ομάδες ειδικών από την Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική.


Χρονομηχανή και συμπαντικές ψευδαισθήσεις
| Τεχνολογία( 20.10.2003 12:06 )
¨Κοκτέϊλ¨ φαρμάκων σε ένα μικροτσίπ
Η υψηλή τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου, ή ο άνθρωπος γίνεται ¨πειραματόζωο¨ στο βωμό της εξέλιξης; Το ερώτημα μοιάζει πολύ με το προγενέστερο ¨η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα¨. Αμερικανοί επιστήμονες ανακοινώνουν μια νέα μέθοδο για την αντιμετώπιση των ασθενειών μέσω εμφύτευσης φαρμάκων στο δέρμα με μικροτσίπ. Το μικροτσίπ αυτό, λένε, θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή λήψη φαρμάκων σε πολλές περιπτώσεις ασθενειών με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο.


Ξεκινά η πειραματική εφαρμογή
| Υγεία( 25.09.2003 12:44 )
Οι έλληνες χρήστες -προς το παρόν- ¨πήζουν¨ από άχρηστα διαφημιστικά μηνύματα
Η ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία, η γνωστή ως spam, ποινικοποιείται τώρα και στη Βρετανία. Σύμφωνα με το νέο βρετανικό νόμο, οι ¨σπάμερ¨ θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο 5.000 λιρών (7.188 ευρώ) εφόσον κριθούν ένοχοι στο ειρηνοδικείο. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο προστίμου εφόσον υπάρξει καταδίκη σε δικαστήριο ενόρκων, αλλά ούτε και ποινή φυλάκισης.


Τι εστί spam;
| ΤεχνολογίαΜε οπτική σάρωση το σύστημα εγγυάται την ασφάλεια
Δύο μαθητές από το 1ο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης, ο Κώστας Βερβέρης και η Μαρία-Αναστασία Χαχαβιά κάνουν τη χώρα μας περήφανη με τη συμμετοχή τους στην 15η Εκθεση για Νέους Επιστήμονες, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ενωση στη Βουδαπέστη.


Αποστολή του enew στην Ουγγαρία
| Τεχνολογία( 22.09.2003 11:00 )
Ο ¨Γαλιλαίος¨ σε τροχιά γύρω από τον Δία
Το τελευταίο του σήμα στη Γη πριν βυθιστεί στην ατμόσφαιρα του Δία έστειλε χθες το διαστημόπλοιο ¨Γαλιλαίος¨ της NASA, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία. Η αποστολή του Γαλιλαίου θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος.


Ταξίδι 14 χρόνων στο διάστημα
| Τεχνολογία( 13.09.2003 12:11 )
Πιστοί στην υπόσχεσή μας, αν και είναι Σάββατο απόγευμα με την ημέρα να έχει ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες, είμαστε εδώ για να σας δώσουμε την πρώτη γεύση από την ΙΒC. Περιμένοντας να παραβρεθούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Pinnacle σε λίγη ώρα για τους δημοσιογράφους, είπαμε να σας δώσουμε μια μικρή γεύση από αυτά που είδαμε σήμερα εδώ στην Ολλανδική πρωτεύουσα


Συνέχεια…
| Τεχνολογία( 08.09.2003 13:36 )
Πρόκειται για την ψηφιακή οπτικοακουστική βιβλιοθήκη αρχείο που πρόκειται


να δημιουργηθεί μέσα στο 2004 στην Αμερική.


Συνέχεια…
| Τεχνολογία( 27.08.2003 11:28 )
Στο τέλος του καλοκαιριού αποφάσισε η SONY να ανακοινώσει την κυκλοφορία του πιο τελευταίου μοντέλου MiniDV κάμερας που έχει όμως κάτι πολύ καινούργιο να επιδείξει. Η DCR-PC330 είναι η πρώτη ερασιτεχνική κάμερα που κάνει χρήση ενός CCD, ανάλυσης 3.31 Megapixel!
Συνέχεια…
| Τεχνολογία( 23.08.2003 13:53 )
Δεν θα διαφέρει ουσιαστικά από τις υπόλιπες δικτυακές συνδρομητικές υπηρεσίες ο νέος Napster , ο οποίο;ς μόνο κατ’ όνομα θα θυμίζει τον προκάτοχό του.
Ο νέος Νάπστερ είναι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία! Όσοι όμως είστε οπαδοί της ελεύθερης διακίνησης μουσικής στο ίντερνετ, μην βιαστείτε να θριαμβολογήσετε. Και αυτό γιατί ο Νάπστερ 2.0 , όπως θα είναι το νέο του όνομα, δεν πρόκειται να προσφέρει σε καμία περίπτωση τις υπηρεσίες του αυθεντικού.


Διαβάστε Περισσότερα
| Τεχνολογία( 23.08.2003 12:30 )
Τραγικές ήταν οι συνέπειες του παράξενου σύννεφου που σκέπασε το Λονδίνο πριν από πενήντα χρόνια. Οι τοξικές ουσίες που συγκεντρώθηκαν λόγω της καύσης του άνθρακα, «έπνιξαν» στην κυριολεξία τους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας και σκόρπισαν το άνατο σε χιλιάδες ανθρώπους.
Τις ξεχασμένες , από πολλούς, συνέπειες του ατμοσφαιρικού νέφους, έρχεται να αναδείξει μια νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων. H μελέτη αυτή αφορά το «Μεγάλο Νέφος» του 1952 το οποίο σκέπασε το Λονδίνο και έκανε τους Βρετανούς να μιλάνε για τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση που παρατηρήθηκε ποτέ στη μεγαλούπολη.


Διαβάστε Περισσότερα
| Τεχνολογία( 05.08.2003 01:32 )
Καθώς οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το Ιντερνετ καθιερώνονται ως βασικά εργαλεία εργασίας και συναλλαγής σε όλο τον κόσμο, εισάγωντας νέες μορφές απασχόλησης, πολύ λίγες είναι ακόμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ή εμφανίζονται σε αυτό.


Τι δείχνει πανελλαδική έρευνα
| Τεχνολογία( 01.07.2003 00:09 )
H ESRB αλλάζει τον τρόπο αξιολόγησης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών
Εδώ και μερικά χρόνια, από την εποχή που συστήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Ψυχαγωγικού Λογισμικού (ESBR), εκατοντάδες τίτλοι βιντεοπαιχνιδιών, ελέγχθηκαν και κατηγοριοποιήθηκαν ώστε να κυκλοφορούν στο εμπόριο, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος έκθεσης των ανηλίκων σε εκτεταμένη βία μέσω της ηλεκτρονικής διασκέδασης.


Οι προγραμματιστές αναθεωρούν
| Τεχνολογία( 23.06.2003 01:40 )
Η ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ
Οι επιστήμονες της NASA κατάφεραν να φωτογραφήσουν το διάστημα όπως ήταν πριν από 12 δις χρόνια με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκόπιου Hubble και του Παρατηρητηρίου Ακτίνων Χ, Chandra, βλέποντας για πρώτη φορά το σύμπαν, έναμιση δις χρόνια πριν από τη Μεγάλη Έκρηξη.


Κοιτάζοντας ψηλά στο…παρελθόν
| Τεχνολογία( 20.06.2003 20:34 )
Το Διάστημα, 12 δις έτη νεότερο
Οι επιστήμονες της NASA κατάφεραν να "


φωτογραφήσουν"


το διάστημα όπως ήταν πρίν από 12 δις χρόνια με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκόπιου Hubble και του Παρατηρητηρίου Ακτίνων Χ, Chandra, βλέποντας για πρώτη φορά πως ήταν το σύμπαν, έναμιση δις χρόνια πριν από τη Μεγάλη Έκρηξη.


Το παράδοξο της φωτογράφισης του παρελθόντος
| Τεχνολογία( 19.06.2003 01:08 )
Ο κ. Βερελής ανακοίνωσε τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου.
Νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Χρίστος Βερελής. Έτσι εντάσσονται πέντε νέες ευρωπαϊκές Οδηγίες του τομέα και ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στη αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.


Διαβάστε Περισσότερα
| Τεχνολογία( 15.06.2003 21:30 )
H Microsoft αποφάσισε να σταματήσει τις ανανεώσεις του Explorer για Μac
Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Microsoft, δεν θα συνεχίσει τις ανανεώσεις της σε εκδόσεις για τον Εxplorer, σε ότι αφορά τους υπολογιστές Macintosh. Αναμένονται δύο μικρές αναβαθμίσεις αλλά η τελευταία έκδοση για τον Internet Exporer θα παραμείνει η 5.


Νέα έκδοση για το Office
| Τεχνολογία( 12.06.2003 11:39 )
Ανεπιθύμητοι επισκέπτες από το διάστημα
Παρόμοιο σενάριο έχουμε δει σε χολιγουντιανή ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά η φαντασία δεν απέχει τελικά τόσο πολύ από την πραγματικότητα… Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) εξετάζει ένα πρόγραμμα για την αναχαίτιση αστεροειδών οι οποίοι, υπό κάποιες συνθήκες, θα μπορούσαν να απειλήσουν τη γη.


Πρόβλεψη ¨ολέθριας σύγκρουσης¨
| Τεχνολογία( 11.06.2003 01:40 )
Το 2004 θα ¨βολτάρουν¨ στον κόκκινο πλανήτη
Η Nasa εκτόξευσε με επιτυχία τον πύραυλο Spirit (Πνεύμα) που μεταφέρει το ένα από τα δύο οχήματα εξερεύνησης προς τον Aρη. Η δεύτερη εκτόξευση αναμένεται στις 25 Ιουνίου και αν όλα πάνε καλά σε 7 μήνες τα δύο οχήματα θα βρίσκονται στον κόκκινο πλανήτη.


Ρομπότ-γεωλόγοι
| Τεχνολογία( 10.06.2003 20:27 )
Για έβδομη συνεχή χρονιά τα βραβεία Webby, απονεμήθηκαν στους δημιουργούς των καλύτερων ιστοσελίδων από 31 διαφορετικές κατηγορίες. Οι δημιουργοί ιστοσελίδων έχουν τα δικά τους …Όσκαρ.


Σκληρός ανταγωνισμός
| Τεχνολογία( 03.06.2003 13:50 )
Ασύλληπτες τεχνικές από έναν εξελιγμένο αρχαίο πολιτισμό
Λένε πως πολλές φορές για να βρεις μια λύση σε ένα πρόβλημα, είναι προτιμότερο να αντλείς ιδέες από το παρελθόν. Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας των υπερ-υπολογιστών, των οπτικών ινών και του διαστήματος οι κάτοικοι σε μια περιοχή του Περού φαίνεται να βρίσκουν τη λύση στα δικά τους πολύ πιο επιτακτικά και καθημερινά προβλήματα, στρεφόμενοι στις πρακτικές των Ίνκας.


Καλλιέργειες σε αναβαθμίδες
| Τεχνολογία
<< Previous  1  2  3  4  | < 5 >  6  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ