Παιδεία και πολιτική καθοδήγηση (Κ. Βέρρος)

0


Παιδεία και πολιτική καθοδήγηση (Κ. Βέρρος)



Home

Ενυπόγραφα




ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ παρά να θαυμάζω , αλλά και συγχρόνως να εξοργίζομαι από αυτούς τους ελάχιστους, που επιμένουν να φωνάζουν πως το άρθρο 16 δεν θα αναθεωρηθεί και πως δεν θα γίνει καμία μεταρρύθμιση στην Ανωτάτη Παιδεία. Με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Αλέκο Αλαβάνο, βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, ΣΥΝαγωνιστές συνδικαλιστές καθηγητές της ΠΟΣΔΕΠ, συνασπισμένοι νεολαίοι, παρασυρμένοι αθώοι φοιτητές και, βεβαίως, αντιεξουσιαστές κουκουλοφόροι, έχοντας συνοδοιπόρους μέλη του ΚΚΕ και της νεολαίας του, αλλά και αρκετούς του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ έχουν επιδοθεί σε έναν άκρως ¨δημοκρατικό¨ αγώνα για να πετύχουν τον στόχο τους, ερχόμενοι σε πλήρη αντίθεση με την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινής γνώμης και, φυσικά, των δύο μεγάλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.


Τους θαυμάζω γιατί θέλω να θεωρώ πως, αρκετοί ή πολλοί από αυτήν την ελάχιστη μειοψηφία, πιστεύουν πραγματικά σε αυτόν τον ¨αγώνα¨ τους, πως εμφορούνται από γνήσια αισθήματα και απόψεις για το καλό της Παιδείας στη χώρα μας, γιατί μού θυμίζουν λίγο τον άνισο αγώνα του Δαυίδ με τον Γολιάθ, καθώς φαίνεται να έχουν την πεποίθηση πως τελικά θα νικήσουν με τη σφεντόνα τον γίγαντα.




Εξοργίζομαι, όμως, αφενός με τους αθώους παρασυρμένους, που δείχνουν να έχουν βάλει παρωπίδες και να έχουν κλείσει τα αυτιά τους μη μπορώντας, ή μην θέλοντας να δουν και να ακούσουν τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς, που τυχαίνει να είναι η πλειοψηφία. Αφετέρου, εξοργίζομαι κυρίως με τους καθοδηγητές αυτών των αθώων παρασυρμένων, οι οποίοι απαιτούν να τους αποδεχθούμε αυτούς, τις ιδέες τους και το αίτημά τους. Και εάν δείχνουμε πως δεν συμφωνούμε, προσπαθούν ετσιθελικά να μας τα επιβάλουν.




Γενικές συνελεύσεις των 100 ή 150 ατόμων σε σύνολο χιλιάδων αποφασίζουν καταλήψεις, απεργίες, κλεισίματα Πανεπιστημίων και Σχολών, πορείες, κλεισίματα δρόμων, επιθέσεις κατά των ΜΑΤ, καταστροφές περιουσιών, λεηλασίες, βανδαλισμούς, διακοπές Θείων Λειτουργιών. Και, φυσικά, μόνοι τους υλοποιούν τις αποφάσεις τους, χωρίς τη συμμετοχή των αθώων παρασυρμένων φοιτητών. Και, βεβαίως, αλλοίμονο σε όποιον τολμήσει να έχει αντίθετη γνώμη ή να τους αντισταθεί : ακολουθεί ο προπηλακισμός, ο διασυρμός, ακόμη και ο ξυλοδαρμός.




Οπως δείχνουν τα πράγματα, αυτή η ελάχιστη μειοψηφία όχι μόνον δεν πτοείται, αλλά και φαίνεται πως θέλει να εντείνει τον ¨αγώνα¨ της. Πώς, άλλωστε, θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν η σιωπηρή μεγάλη πλειοψηφία δεν σπάει τη σιωπή της, όταν η συντεταγμένη πολιτεία δεν βρίσκει το θάρρος να εφαρμόσει τον νόμο αντιμετωπίζοντας το θράσος των διαφόρων κουκουλοφόρων κακοποιών, αν μη εγκληματιών, όταν οι πρυτανικές αρχές φοβούνται να ζητήσουν τη συνδρομή των δικαστικών και αστυνομικών αρχών για να προστατεύσουν το άσυλο των Πανεπιστημίων τους, όταν (και πάνω απ όλα) η μειοψηφία αυτή αισθάνεται ενισχυμένη από την πολιτική κάλυψη που τής προσφέρει συνεχώς και ανερυθρίαστα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, πρώην έξοχος ευρωβουλευτής, κύριος Αλαβάνος;;




Τον άκουγα και πάλι στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή να επαναλαμβάνει την καταγγελία κατά του ΠΑΣΟΚ επειδή τολμά να μην συντάσσεται με τις απόψεις του, να επαναλαμβάνει την ¨απειλή¨ ότι η διαμαρτυρία θα διογκωθεί και θα ¨εμποδίσει με κάθε μέσο¨ τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Τον έβλεπα προ ημερών να μπαίνει μπροστάρης στις πορείες και ανενδοίαστα να κατηγορεί την αστυνομία για βιαιότητα όταν, αποδεδειγμένα από τις τηλεοπτικές κάμερες, ήταν μια δράκα 200 με 250 ¨φοιτητών¨ που ξεκίνησε τις επιθέσεις και έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητα και καταστήματα.




Είμαι βέβαιος πως αυτή την πολιτική τακτική δεν την έμαθε στο Ευρωκοινοβούλιο ο σημερινός πολιτικός αρχηγός, όπου τον έζησα σαν έναν πραγματικά άξιο, μετριόφρονα, σοβαρό και μειλήχιο ευρωβουλευτή που πίστευε στον διάλογο, στη δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων, στις πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες. Και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με τα όσα έγραψε στην προχθεσινή ¨Καθημερινή¨ ο κ. Χρήστος Γιανναράς.




Το οξύτατο και σημαντικότατο εθνικό πρόβλημα της Παιδείας, όμως, είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιείται για την ικανοποίηση μικροσυμφερόντων, είτε αυτά είναι προσωπικά είτε κομματικά.







Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
















Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Ερμαια των κουκουλοφόρων (Κ. Βέρρος)

Παρανοϊκές καταστάσεις (Κ. Βέρρος)

Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα (Κ. Βέρρος)

Αλλαξε ο Μανωλιός. . . (Κ. Βέρρος)

Παιδεία και πολιτική καθοδήγηση (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθρα



Αποτελέσματα

Δημοσκοπήσεις







ΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ