Αλλαξε ο Μανωλιός. . . (Κ. Βέρρος)

0


Αλλαξε ο Μανωλιός. . . (Κ. Βέρρος)Home

Ενυπόγραφα
ΑΛΛΑΞΕ ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Για να μην χάνουμε τις συνήθειές μας, ή επειδή. . . ξεκίνησε η επανίδρυση του κράτους!! Γιατί όταν επανιδρύεις το κράτος, πρέπει να δοκιμάσεις κάποιες πρακτικές, άσχετα με το αν είναι παλιές, για να δεις αν σού πηγαίνουν και να διαπιστώσεις μήπως πρέπει να κάνεις αλλαγές. Μεταρρυθμίσεις, με άλλα λόγια.


Ετσι λοιπόν, μας ανακοίνωσαν πως νομιμοποιούνται περίπου 20.000 αυθαίρετα στην Αττική. Η τωρινή νομιμοποίηση, όμως, δεν έχει καμία σχέση με τις νομιμοποιήσεις που είχαν γίνει επί ΠΑΣΟΚ και καταλληλότερου. Είναι νέας μορφής, επανιδρυόμενη, ή μεταρρυθμισθείσα. Γι αυτό την κάνει η ΝΔ, που παλιότερα φώναζε για τις νομιμοποιήσεις του ΠΑΣΟΚ και γι αυτό σκούζει τώρα η αντιπολίτευση που στον καιρό που ήταν στην κυβέρνηση όλα ήταν μέλι γάλα.
Αλλωστε, αν δεν γίνει η τωρινή νομιμοποίηση των αυθαιρέτων πώς είναι δυνατό να ολοκληρωθεί η αναδάσωση στην περιοχή της Ραφήνας, που είχε υποσχεθεί ο κύριος Πρωθυπουργός όταν πριν από δύο χρόνια είχαν καεί χιλιάδες στρέμματα;; Και πώς θα εισπράττει νομίμως χρήματα η ΔΕΗ, αντί να βάζει πρόστιμο σε όσους θέλησε και έδωσε ρεύμα για τα παράνομα σπίτια που είχαν κτίσει;; Και μην μας διαφεύγει της προσοχής πως λόγω των πολλών προστίμων, η ΔΕΗ δεν έχει πολλά έσοδα από λογαριασμούς κατανάλωσης και έτσι αναγκάζεται να αυξάνει συνεχώς τις τιμές της!!
Το ίδιο συμβαίνει, επίσης, και με τους αστυνομικούς που τα κάνουν πλακάκια με νονούς της νύχτας και άλλα κακοποιά και εγκληματικά στοιχεία. Τώρα, η συνεργασία αυτή είναι μεταρρυθμισμένη και, επιπλέον, γίνεται με διαφάνεια. Βγάζουν ταυτότητα στον Στεφανάκο και το λένε, ενώ παλιότερα το έκρυβαν.
Επί ΠΑΣΟΚ οι τροχονόμοι αδιαφορούσαν για το εάν έκανες παραβάσεις μπροστά στα μάτια τους στρίβοντας το κεφάλι λίγο προς τα αριστερά. Σήμερα, όμως, αδιαφορούν στρίβοντας το κεφάλι λίγο προς τα δεξιά. Αυτό κι αν είναι μεταρρύθμιση και επανίδρυση του κράτους.
Παλιότερα αρκετά δημόσια νοσοκομεία ήταν στα χάλια τους (σοβάδες που κρέμονταν, σωληνώσεις με σκουριά και που έσταζαν, κατσαρίδες στα μαγειρεία, άθλιες συνθήκες νοσηλείας ιδίως σε κάποια ιδρύματα για ανίατες ψυχικές ασθένειες). Τώρα, με την επανίδρυση, δεν είναι στα χάλια τους, αλλά παρατημένα στο έλεος του Θεού, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το ΠΙΚΠΑ, όπου 120 ανάπηρα παιδιά μένουν αβοήθητα. Δεν είναι γνωστό, βέβαια, αν τα παιδιά είναι τα ίδια με παλιότερα, ή είναι κι αυτά μεταρρυθμισμένα.
Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στα καταστήματα του ΙΚΑ οι ασφαλισμένοι συνωστίζονταν ακατάστατα και ταλαιπωρούνταν για να εξυπηρετηθούν, ενώ τώρα συνωστίζονται με τάξη γιατί έβαλαν αυτά τα μηχανάκια για αριθμούς προτεραιότητος και έτσι οι ασφαλισμένοι υπομένουν την ταλαιπωρία στην ουρά και όχι μπουλουκιδόν.
Παλιότερα, η ΕΤ1, η ΝΕΤ και η ΕΤ3 ήταν η κρατική τηλεόραση, ενώ τώρα είναι η ¨δημόσια¨ τηλεόραση. Παλιότερα υμνούσαν τα έργα των κυβερνήσεων του Ανδρέα και του καταλληλότερου και παραπονιόταν η ΝΔ. Τώρα, μετά την αναβάθμιση και επανίδρυση, υμνούν μεταρρυθμισμένα την κυβέρνηση του ΚΚ και διαμαρτύρεται το ΠΑΣΟΚ.
Πριν από λίγα χρόνια τα ΜΑΤ έκαναν συλλήψεις χουλιγκάνων και κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών που τα έκαναν γης μαδιάμ καταστρέφοντας περιουσίες και τους πήγαιναν στα δικαστήρια, όπου και αθωώνονταν. Τώρα, με δεδομένο πως τα δικαστήρια έχουν πολλή δουλειά και οι δικαστές μας, ιδίως μετά την αυτοκάθαρση, δεν προλαβαίνουν να δικάζουν αμερόληπτα, η ΕΛ.ΑΣ. απλώς δεν κάνει συλλήψεις, μόνον δέρνει που και που, ή βάζει ζαρντινιέρες μπροστά στα πόδια μας για να σκοντάφτουν πάνω τους φοιτητές και να τραυματίζονται.
Τον καιρό που το κράτος δεν είχε επανιδρυθεί και ήταν έτσι όπως διαμορφώθηκε κατά τη σύστασή του μετά την επανάσταση του 1821, νυκτερινά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες κλπ. λειτουργούσαν χωρίς άδεια, σε μπαράκια έδιναν αλκοόλ σε ανήλικους, δεν τηρούνταν οι κανόνες πυρασφάλειας ή υγιεινής. Τώρα, με την επανίδρυση, υπάρχουν άδειες (το εάν είναι πλαστές αποτελεί επουσιώδη λεπτομέρεια), γίνονται επισκέψεις (που ονομάζονται έλεγχοι) από αρμόδια όργανα, πριν δώσουν αλκοόλ σε ανήλικους τους ρωτούν πρώτα την ηλικία τους για να είναι σίγουροι, δεν επιτρέπονται τα σπίρτα (μόνον αναπτήρες) για να μην πέσει κανένα αναμένο και πιάσουμε φωτιά, επιτρέπονται μόνον τα πούρα (Αβάνας γιατί είναι φθηνότερα εφόσον δεν είναι εγχώρια) γιατί δεεν μένουν αναμένα όπως τα τσιγάρα και, τέλος, σού δίνουν και μια βρεγμένη πετσετούλα να σκουπίζεις τα χέρια σου και να προστατεύσεις την υγεία σου. . .
Οταν παλιότερα η ΝΔ κατήγγγειλε σκάνδαλα, ο καταλληλότερος έλεγε ¨αν έχετε στοιχεία, να πάτε στη δικαιοσύνη¨. Και όταν η ΝΔ πήγαινε στον εισαγγελέα, το ΠΑΣΟΚ φώναζε ότι αυτό είναι ¨ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής¨. Τώρα, είναι το ΠΑΣΟΚ που ζητά συζήτηση για υποθέσεις που θεωρεί σκάνδαλα, συζήτηση δεν γίνεται και η Βάσω πηγαίνει στον εισαγγελέα τονίζοντας πως ¨αυτό δεν συνιστά ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής¨. Αλλά, χάρις στην επανίδρυση του κράτους, η σημερινή κυβέρνηση, κρατά το κεφάλι ψηλά και λέει ¨ας κάνει το ΠΑΣΟΚ ό,τι θέλει, τι μας νοιάζει εμάς¨!!
Ο κατάλογος είναι μακρύς, πολύ μακρύς, χρειάζονται εκατοντάδες σελίδες για να αναφέρει κανείς όλες τις περιπτώσεις.
Πάντως, δεν ξέρω τι γίνεται με εσάς, αλλά εμένα αυτή η επανίδρυση του κράτους μού. . . αρέσει πολύ, με βολεύει. Εχουμε βεβαίως μία από τα ίδια, αλλά το καθένα το βλέπουμε από άλλη οπτική γωνία, του αλλάζουμε το όνομα, του βάζουμε καινούργια (ή αναπαλαιωμένα) ρούχα και το πλασάρουμε στην αγορά. Ετσι κάνουμε και οικονομία, ιδίως τώρα σε εποχή δημοσιονομικών δυσκολιών. Αλλωστε, το να τα φέρεις τα πάνω κάτω, ξέρετε πόσα τεράστια προβλήματα και αναστάτωση θα προκαλέσει στην κοινωνία;; Είμαστε για τέτοια τώρα;;Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Ερμαια των κουκουλοφόρων (Κ. Βέρρος)

Παρανοϊκές καταστάσεις (Κ. Βέρρος)

Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα (Κ. Βέρρος)

Αλλαξε ο Μανωλιός. . . (Κ. Βέρρος)

Παιδεία και πολιτική καθοδήγηση (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ