 |
Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)
|
|
|

Home

Ενυπόγραφα
ΚΑΤΙ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο των ασφαλιστικών ταμείων, μού είπε κάποιος και εγώ του απάντησα πως μάλλον κάνει λάθος. Κάτι σάπιο υπάρχει μάλλον στο βασίλειο που αποκαλείται ελληνική κοινωνία.
|
|
|
Σε όλες τις κοινωνίες υπάρχει το φαινόμενο, θα μού πείτε. Ναι, αλλά εδώ σε εμάς το κακό έχει παραγίνει. Τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο (και κυρίως) στον δημόσιο.
Οπου και αν κοιτάξεις, όποιο λιθαράκι και αν σηκώσεις, δεν μπορεί λίγη μούχλα θα την δεις, θα την βρεις. Και το κακό είναι πως όλοι όσοι συμμετέχουν στη δημιουργία της μούχλας, της σαπίλας, συμπεριφέρονται λες και πάσχουν από αφασία. Σημασία δεν δίνουν. Για τον εαυτούλη τους και την τσέπη τους ενδιαφέρονται και ας πάνε όλοι να καίγονται.
Και γιατί να μην το κάνουν;; Τόσα και τόσα χρόνια δρούσαν και δρουν ανενόχλητοι. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όταν και εάν λειτουργούν, έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν ελέγχους του ποδαριού, έτσι για τα μάτια του κόσμου. Το ίδιο ισχύει και για τις διωκτικές και τις δικαστικές αρχές. Η πανσπερμία νόμων, αντί να απλοποιεί τα πράγματα, τα μπλέκει ακόμη περισσότερο, ενώ η μη εφαρμογή των νόμων, ακόμη και από την ίδια την πολιτεία, δημιουργεί το ¨αλώβητον¨ κάθε απατεώνα.
Εάν σε αυτή την κατάσταση προσθέσεις και τον ¨απίθανο κόσμο αγγελικά πλασμένο¨ των πολιτικών μας, το γλυκό έρχεται και δένει και, έτσι, η εικόνα ολοκληρώνεται.
Δύο εβδομάδες τώρα, όλοι ψάχνουν να βρουν τι ακριβώς έγινε με τα περίφημα ομόλογα. Ποια διαδρομή ακολούθησαν, εκτός από την ¨Ακρόπολις¨ ποιες άλλες εταιρείες είναι αναμεμιγμένες σε τέτοιες ασύδοτες πρακτικές, πόσο ακριβώς ωφελήθηκαν και ποιοι, πληρώθηκαν μίζες και, εάν ναι, από ποιους σε ποιους, υπάρχουν ευθύνες της διοίκησης του ΤΕΑΔΥ (και ίσως και άλλων ταμείων), υπάρχουν ευθύνες των μελών του ΔΣ, υπάρχουν ευθύνες υπαλλήλων, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες;;
Μού φαίνεται πως ¨ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι¨. Είμαι βέβαιος ότι έχει γίνει λαμογιά. Το θέμα είναι να βρεθεί ποιος την έκανε. Μέχρι στιγμής, όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι βεβαίως και βγάζουν την ουρά τους απέξω. ¨Εγώ δεν ευθύνομαι, το ΔΣ αποφάσισε¨ λέει ο κ. Αγ. Σημαιοφορίδης, άσχετα με το ότι σιωπηρώς δέχθηκε τιμή πολύ υψηλότερη του αρτίου. Η ΑΔΕΔΥ φωνάζει πως οι εκπρόσωποί της, μέλη του ΔΣ, ¨δεν έχουν καμιά απολύτως ευθύνη, ο Πρόεδρος αποφασίζει¨. Η Γενική Διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ, η κα Καραδήμα, ισχυρίζεται ότι ¨εγώ απλή υπάλληλος είμαι, μόνον εισηγήσεις έκανα, άλλοι αποφάσιζαν¨, άσχετα με το ότι από τα πρακτικά του ΔΣ φαίνεται σαφέστατα πως στις ενημερώσεις και τις εισηγήσεις της έκρυβε στοιχεία.
Δίκαιο έχει ο Αλογοσκούφης που είπε πως ¨άπληστοι χρηματιστές έκαναν ό,τι ήθελαν ανίδεες διοικήσεις Ταμείων¨.
Στην Ελλάδα ζούμε, στον τόπο όπου όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από εμάς. Σκοτώνεται κάποιος γιατί τρέχει με 200, αλλά φταίει ο δρόμος που ¨είναι καρμανιόλα¨, παιρνά διάβαση τραίνου καίτοι οι μπάρες είναι κατεβασμένες και γίνεται λιώμα, φταίει το τραίνο που παιρνούσε την ίδια ώρα με αυτόν, κλέβει αλλά φταίει το θύμα που είχε τα λεφτά του αφύλακτα, γίνονται υπεξαιρέσεις χρημάτων του δημοσίου (ή των ταμείων), ¨οι προηγούμενοι τα κάνανε χειρότερα¨ η αντίδρασή μας.
Αμ το άλλο τραγελαφικό;; Υπουργός (ο κ. Χρυσοχοϊδης) με εγκύκλιό του έλεγε στους Αστυνομικούς Διευθυντές να ΜΗΝ δίνουν ακριβή στοιχεία για την εγκληματικότητα και η συνήθεια συνεχίζεται και τώρα!! Αστυνομικοί Διευθυντές λένε στους υφισταμένους τους να μην αναφέρουν όλες τις περιπτώσεις (κι έτσι κρατάνε διπλά βιβλία συμβάντων!!) έτσι ώστε να φαίνεται στους ανωτέρους τους (Επιθεωρητές, Υπαρχηγούς, Αρχηγό, Υπουργό) πως κάνουν καλά τη δουλειά τους και να πάρουν προαγωγή.
Το ωραιότερο;; Ανώτατο Δικαστήριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, αποφασίζει και διατάσσει το κλείσιμο λατομείου στο Μαρκόπουλο Αττικής, το λατομείο δεν κλείνει με τη βοήθεια και των τοπικών αρχόντων και, το απίθανο των απιθάνων, έρχεται πρωτοβάθμιο δικαστήριο να . . . αναιρέσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Μα ούτε στην Ουγκάντα συμβαίνουν τέτοια κωμικοτραγικά.
Και κάτι τελευταίο. Η λίμνη Κορώνεια, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης είναι ένα τεράστιο οικολογικό πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια. Ο υδροβιότοπος πεθαίνει, γίνεται σχεδόν καθημερινά ρήψη απορριμμάτων, μπαζών, βιομηχανικών αποβλήτων, γίνεται παράνομη υπεράντληση νερού. Εδώ και χρόνια, όλο λόγια και μη εφαρμοζόμενα μέτρα, ενώ από την πλευρά των άμεσα υπευθύνων (όσοι ρίχνουν τα σκουπίδια, τα μπάζα, τα απόβλητα και αντλούν παράνομα νερό) πλήρης αναισθησία.
Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, πριν από περίπου 6 χρόνια, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της υπεράντλησης νερού, είχε αγοράσει 1.000 υδρόμετρα ένσντι 60.000 ευρώ. Αν ψάξετε να τα βρείτε σήμερα, δεν θα το κατορθώσετε. Τα υδρόμετρα ΔΕΝ εγκαταστάθηκαν διότι οι αγρότες. . . διαμαρτυρήθηκαν πως έτσι θα πλήρωναν πρόστιμο.!!! Μα κύριε Παπαδόπουλε (πρώην Νομάρχα που έκανες την αγορά) και κύριε Ψωμιάδη (σημερινέ Νομάρχα για τα τελευταία 5 χρόνια) είσθε πολιτικοί ή πολιτικάντηδες;; Την απόφασή σας γιατί δεν την εφαρμόσατε;; Για να μην χάσετε ψήφους;; Μα μετράει περισσότερο η ψήφος ενός αγρότη από τη σωτηρία του περιβάλλοντος, υπέρ της οποίας όλοι σας κόπτεσθε;; Ελεος!!
Τέλος πάντων. Ας μη συνεχίσω. Εχουμε και τον αγώνα με τη Μάλτα απόψε. Ελπίζω εντωμεταξύ ο Νικοπολίδης να έμαθε να πιάνει την μπάλα. Και να μην μετράει πάλι γκολ, όπως με τους Τούρκους όταν είδε να. . . συνωστίζονται στο τέρμα του 4 γκολάκια.
|

|
 |