Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

0


Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)Home

Ενυπόγραφα
ΤΟ ΚΑΚΟ έχει παραγίνει και η υπομονή ως και ανοχή του κόσμου έχει ξεπεράσει τα όριά της. Οι γνωστοί άγνωστοι χούλιγκανς, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, οι διάφοροι ταραξίες οπαδοί, οι κακοποιοί και εγκληματίες δίνουν πλέον την εντύπωση πως έχουν καταλύσει το κράτος έχοντας το απόλυτο ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν καθώς η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται είτε να είναι ανίκανη να αντιδράσει έχοντας χάσει στην κυριολεξία τον μπούσουλα, είτε να έχει συγκεκριμένες εντολές να παραμένει αδρανής.


Χθες είχαμε επιπλέον τρεις επιθέσεις αντιεξουσιαστών και αναρχικών εναντίον αστυνομικών στόχων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με καταστροφές δημόσιας αλλά και ιδιωτικής περιουσίας αθώων πολιτών. Και ενώ οι ομάδες των αναρχικών από την πρώτη κιόλας ημέρα της εξεγέρσεως των κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου δείχνουν να ενεργούν βάσει ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, η ΕΛ.ΑΣ. και η ηγεσία της, της πολιτικής συμπεριλαμβανομένης βεβαίως, παραμένει άπρακτη και φαίνεται πως βρίσκεται εν πλήρη αφασία, ανίκανη να σχεδιάσει την αντίδρασή της.
Για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, ιδίως από τότε που ο κ. Βύρων Πολύδωρας ανέλαβε τις τύχες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου. Δεν είναι δυνατό να γίνονται επεισόδια, ορισμένες φορές δολοφονικά, δεν είναι δυνατό κακοποιοί και εγκληματίες να δρουν καθημερινώς, δεν είναι δυνατό να καταστρέφονται περιουσίες, δεν είναι δυνατό να κλέβεται ο οπλισμός ένοπλου ειδικού (υποτίθεται) φρουρού και η αστυνομία να παραμένει απαθής, να μην έχει σχέδιο δράσεως, να μην κάνει συλλήψεις. Δεν είναι δυνατό οι αστυνομικοί να είναι άφαντοι στα μεγάλα αστικά κέντρα ή όταν είναι παρόντες να παρουσιάζουν την εικόνα περιδιαβαζόντων και καπνιζόντων τουριστών.
Και μέσα σε όλα αυτά, δεν είναι δυνατό να ακούμε και να βλέπουμε συνδικαλιστές αστυνομικούς να προσπαθούν να ψελλίσουν δικαιολογίες για τους συναδέλφους τους και να πολιτικολογούν για να καλύψουν τις δικές τους τις ευθύνες.
Τόση γελοιοποίηση, τόσος εξευτελισμός δεν αρκεί στον κύριο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., δεν αρκεί στον κύριο Υπουργό Δημοσίας Τάξεως για να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υποβάλουν την παράιτησή τους παραδεχόμενοι ότι επί των ημερών τους τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και ότι δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν την κατάσταση όπως είχαν υποσχεθεί;;
Εάν ο κ. Β. Πολύδωρας επιμένει να παραμένει στη θέση του πιστεύοντας ότι δεν φέρει πολιτική ευθύνη για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν με την Ελληνική Αστυνομία και την αστυνόμευση, είναι εύλογο ο απλός πολίτης να πιστεύσει πως πίσω από όλα αυτά υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα, ή τουλάχιστον έλλειψη πολιτικής βούλησης προς αντιμετώπιση αυτής της απαράδεκτης καταστάσεως.
Είναι ώρα πλέον να μάθουμε την αλήθεια αγαπητέ κύριε Πολύδωρα. . .Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Ερμαια των κουκουλοφόρων (Κ. Βέρρος)

Παρανοϊκές καταστάσεις (Κ. Βέρρος)

Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ