Εκτίναξη 66% στη χρήση των data εν μέσω πανδημίας

Read Time:2 Minute, 0 Second


Σημαντική αύξηση της χρήσης δεδομένων κατά 66%, με παράλληλη αποκλιμάκωση των τιμών των data που προ φόρων αγγίζει το ποσοστό 31,8% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, κατέγραψε ο κλάδος των κινητών επικοινωνιών στο πρώτο εξάμηνο του 2020.  

Οπως αναφέρει η Ενωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, στη σκιά της παγκόσμιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, που προκάλεσε η πανδημία, τα δίκτυα απέδειξαν ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ψηφιακής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας, καθώς ανταποκρίθηκαν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών, των επιχειρήσεων και της δημόσιας διοίκησης. Μέσω των υποδομών των δικτύων διεκπεραιώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου το σύνολο της ανθρώπινης επικοινωνίας και οικονομικής δραστηριότητας σε καθημερινή βάση και σε ευρεία έκταση.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο εξάμηνο του 2020, σημειώθηκε ιδιαίτερα υψηλή αύξηση της κατανάλωσης δεδομένων κατά 66,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ ο βαθμός χρήσης δεδομένων αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2020 στα 2,58 GB ανά ενεργό συνδρομητή ανά μήνα, έναντι 1,6 της αντίστοιχης περιόδου του 2019, σημειώνοντας αύξηση κατά 61%. Επιπλέον, το πρώτο εξάμηνο του 2020, τα λεπτά ομιλίας αυξήθηκαν κατά 4,3%, ενώ οι τιμές προ φόρων μειώθηκαν κατά 11,2% για τις υπηρεσίες φωνής και κατά 31,8% για τα δεδομένα, αντίστοιχα.

Για το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα έσοδα από υπηρεσίες ανήλθαν σε €888 εκατ. παρουσιάζοντας μείωση 4,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σημαντική ήταν η αρνητική επίπτωση στα έσοδα του roaming (-77% το β’ τρίμηνο).

Ωστόσο, ο κλάδος σταθερά παραμένει ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές της χώρας, προσφέροντας θετικά αποτελέσματα στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας παρά τη μείωση των εσόδων του καθ’ όλη τη διάρκεια της ύφεσης. Με συνολικές επενδύσεις ύψους €120,6 εκατ. για το πρώτο εξάμηνο του 2020, εκ των οποίων €67 εκατ. αφορούν επενδύσεις του δευτέρου τριμήνου του 2020 -μία αύξηση κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019-, ο κλάδος επιβεβαιώνει την ουσιαστική συμβολή του στην ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας της χώρας και στην ενδυνάμωση της ψηφιακής ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η κινητή τηλεφωνία γίνεται, μέσα από καινοτόμες υπηρεσίες και εφαρμογές, εργαλείο αλληλεπίδρασης με τον νέο ψηφιακό κόσμο, παρέχοντας τη δυνατότητα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και αύξησης της τ παραγωγικότητας των επιχειρήσεων και συμβάλλοντας σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που θα βοηθήσει στον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης και θα επηρεάσει θετικά τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Source link

About Post Author

Γρηγόρης Αναξιώτης

Blogger, vlogger και φοιτητής φιλοσοφικής.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *