Υποβάθμιση σε sell από την IBG

Read Time:1 Minute, 16 Second


Στα 1,5 ευρώ από 2,4 προηγουμένως μειώνει την τιμή- στόχο για τη μετοχή της Intralot η IBG υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε “Sell”.

H χρηματιστηριακή αναφέρει ότι αν η Intralot δεν καταφέρει να αναχρηματοδοτήσει το δανεισμό της τότε θα μπορούσε: 1. Να πωλήσει κάποια από τις δραστηριότητές της 2. Να διακόψει επενδυτικά σχέδια για να διακρατήσει ρευστότητα ή/και 3. Να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σε κάθε περίπτωση οι προσπάθειες της εταιρίας να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, αλλά και η επικύρωση των νέων συμβολαίων στην Ελλάδα είναι οι βραχυπρόθεσμοι καταλύτες «κλειδιά» για την πορεία της μετοχής, αναφέρει η IBG.

Όπως αναφέρει η IBG αποτελεί κοινό μυστικό ότι το συμβόλαιο με τον ΟΠΑΠ είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την πραγματοποίηση των διεθνών σχεδίων του ομίλου της Intralot.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι το τρέχον συμβόλαιο με τον ΟΠΑΠ αντιστοιχεί στο 5% του περσινού τζίρου αλλά και στο 37% των καθαρών κερδών.

Θεωρούμε ότι αργά ή γρήγορα η Intralot θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τα χρέη της ακόμα και αν χρειαστεί να δεχθεί αλλαγές στη συμφωνίες με τον ΟΠΑΠ για τα λαχεία και τον τεχνολογικό πάροχο.

Στη χειρότερη περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να εξασφαλίσει χρηματοδότηση τότε θα καταστεί αφερέγγυα έως το τέλος του έτους κίνδυνος που θα την οδηγήσει στην διακοπή του business plan, καθώς οι νέες συμφωνίες απαιτούν κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 100 εκατ. ευρώ. εκτιμά η IBG.

Αποτελεί ειρωνεία ότι η κατάργηση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ θα ωφελήσει την Intralot με βάση τις τρέχουσες συνθήκες, αναφέρει η IBG.

Source link

About Post Author

Γρηγόρης Αναξιώτης

Blogger, vlogger και φοιτητής φιλοσοφικής.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *