Πώς-να-διατηρήσετε-την-μπαταρία-του-smartphone-σας-θήκες-κινητών

Πώς να διατηρήσετε την μπαταρία του smartphone σας;

Read Time:4 Minute, 48 Second

Η μπαταρία του Android ή του iPhone κινητού (θήκες κινητών) σας φαίνεται να φορτίζει λιγότερο με την πάροδο του χρόνου; Όπως όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, οι μπαταρίες Li-ion που υπάρχουν στα περισσότερα τηλέφωνα γίνονται λιγότερο αποτελεσματικές καθώς γερνούν. Παρόλο που αυτές οι μπαταρίες δεν είναι κατασκευασμένες για να διαρκούν για πάντα, η ύπαρξη υγιών μπαταριών και συνήθειες φόρτισης μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Θα σας δείξουμε εύκολους τρόπους για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone σας αλλάζοντας τις συνήθειες φόρτισής σας.

Μην περιμένετε μέχρι να αδειάσει η μπαταρία για να επαναφορτιστεί

Φορτίστε το τηλέφωνό σας όλη την ημέρα. Η μπαταρία του τηλεφώνου σας έχει ένα σταθερό αριθμό κύκλων φόρτισης. Ο αριθμός των φορών που φορτίζετε την μπαταρία από 0% έως 100%.

Για παράδειγμα, εάν η μπαταρία σας έχει διάρκεια ζωής 400 κύκλων φόρτισης, το να αφήνετε την μπαταρία να αδειάζει κάθε μέρα σημαίνει ότι η μπαταρία σας θα διαρκέσει μόνο 400 ημέρες. Εάν γεμίσετε την μπαταρία πριν αδειάσει εντελώς, μειώνεται ο αριθμός των συνολικών κύκλων φόρτισης, γεγονός που κάνει την μπαταρία σας να διαρκεί περισσότερο.

Η διατήρηση μιας μπαταρίας σε πλήρη φόρτιση ή η πάντα αποστράγγιση στο 0 μπορεί να την καταστρέψει και να μειώσει τη χωρητικότητα της. Προσπαθήστε να κρατήσετε την μπαταρία σας φορτισμένη στο μέσον της διαδρομής όταν μπορείτε και φορτίστε μόνο στο 100% όταν χρειάζεστε πραγματικά τον επιπλέον χρόνο.

Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες

Η έκθεση σε πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες αδειάζει γρήγορα την μπαταρία. Οι μπαταρίες κατασκευάζονται για να λειτουργούν καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, που είναι περίπου 20 °C. Η μπαταρία σας, ειδικά όταν είναι πλήρως φορτισμένη, θα αδειάσει πολύ πιο γρήγορα σε ακραίες θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην μπαταρία με την πάροδο του χρόνου.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε καθόλου το τηλέφωνό σας εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν 0 °C.

Εάν ζείτε σε μια πολύ κρύα περιοχή και περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, επενδύστε σε μια μονωμένη θήκη τηλεφώνου.

Φορτίζετε την μπαταρία σας μόνο σε θερμοκρασίες μεταξύ 5 °C και 35 °C

Εάν το τηλέφωνο ή ο φορτιστής αισθάνονται ζεστό στην αφή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου φόρτισης, αποσυνδέστε το τηλέφωνο από το φορτιστή το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε την καταστροφή της μπαταρίας.

Μην φορτίζετε πάντα την μπαταρία σας στο 100%

Όταν φορτίζετε πάντα στο 100%, η συχνή υψηλή τάση μπορεί να προκαλέσει πίεση στην μπαταρία. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας σας δεν θα την καταστρέψει, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χρόνο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας φορτίζοντας μόνο στο 80% όταν είναι δυνατόν.

Χρησιμοποιείτε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση μόνο όταν είναι απαραίτητο

Η γρήγορη φόρτιση είναι βολική, αλλά μην τη χρησιμοποιείτε κάθε φορά που φορτίζετε το τηλέφωνό σας. Η γρήγορη φόρτιση επιβαρύνει περισσότερο την μπαταρία από όσο χρειάζεται, επομένως η απόδοση της μπαταρίας μπορεί να υποβαθμιστεί με την πάροδο του χρόνου. Επιλέξτε μια τυπική “αργή” φόρτιση πιο συχνά για να διατηρήσετε τη μακροζωία της μπαταρίας.

Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο σας με φειδώ ενώ φορτίζει

Για να αποφύγετε το παρασιτικό φορτίο, μην παίζετε παιχνίδια ή μην κάνετε ροή βίντεο ενώ φορτίζετε το τηλέφωνό σας. Το παρασιτικό φορτίο είναι αυτό που συμβαίνει όταν μια μπαταρία αδειάζει κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Το παρασιτικό φορτίο προσθέτει υψηλότερη τάση τάσης στην μπαταρία, αυξάνει τη θερμότητα και μπορεί να προκαλέσει συνεχή κύκλο της μπαταρίας και φθορά γρηγορότερα από την υπόλοιπη κυψέλη. Ενώ μπορείτε να δέχεστε κλήσεις ή να περιηγείστε στον ιστό κατά τη διάρκεια μιας περιόδου φόρτισης, αποφύγετε τις βαριές εργασίες.

Χρησιμοποιήστε λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας για να αυξήσετε το χρόνο μεταξύ των φορτίσεων

Όταν η μπαταρία σας είναι αργή, ενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας ή εξοικονόμησης μπαταρίας του τηλεφώνου σας. Τόσο τα Android όσο και τα iPhone διαθέτουν ειδικές λειτουργίες εξοικονόμησης μπαταρίας που απενεργοποιούν τις εφαρμογές παρασκηνίου, μειώνουν την ισχύ επεξεργασίας, μειώνουν τη φωτεινότητα της οθόνης και απενεργοποιούν άλλες υπηρεσίες που μπορούν να εξαντλήσουν γρήγορα την μπαταρία σας.

Για να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης του iPhone σας, ανοίξτε το Κέντρο ελέγχου και πατήστε το εικονίδιο της μπαταρίας.

Εάν διαθέτετε Samsung Galaxy, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Μπαταρία και φροντίδα συσκευής > Μπαταρία > Εξοικονόμηση ενέργειας. Πατήστε το διακόπτη για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.

Για άλλα Android, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Εξοικονόμηση μπαταρίας και πατήστε Ενεργοποίηση τώρα.

Φορτίστε μερικώς την μπαταρία

Εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για λίγο, φορτίστε το πρώτα στο 50%. Μην τη φορτίζετε στο 100%, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει την απώλεια μέρους της χωρητικότητάς της με την πάροδο του χρόνου. Η φόρτιση της μπαταρίας στη μέση της πρώτης διαδρομής θα βοηθήσει στην αποφυγή εξάντλησης της μπαταρίας τόσο πολύ ώστε να μην μπορεί να ανακτηθεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα καμία χρήση.

Παρακολουθήστε την υγεία της μπαταρίας του τηλεφώνου σας

Τόσο τα iPhone όσο και τα Android διαθέτουν ενσωματωμένα εργαλεία για την παρακολούθηση της υγείας της μπαταρίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία.

Διατηρήστε το smartphone σας ενημερωμένο

Η εγκατάσταση τακτικών ενημερώσεων Android και iOS μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων αποστράγγισης της μπαταρίας. Μερικές φορές τα σφάλματα λογισμικού μπορεί να προκαλέσουν περιττό άγχος στην μπαταρία σας. Όταν συμβεί αυτό, οι προγραμματιστές εκδίδουν διορθώσεις σφαλμάτων για αυτά τα ζητήματα μέσω ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος. Διατηρώντας το τηλέφωνο σας ενημερωμένο, θα έχετε πάντα τις πιο πρόσφατες διορθώσεις σφαλμάτων, βελτιώσεις στη λειτουργία μπαταρίας και βελτιώσεις απόδοσης.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

About Post Author

Γρηγόρης Αναξιώτης

Blogger, vlogger και φοιτητής φιλοσοφικής.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *