Γιατί-βουλώνουν-οι-σωλήνες-αποφράξεις

Γιατί βουλώνουν οι σωλήνες;

Read Time:4 Minute, 21 Second

Οι βουλωμένοι σωλήνες δεν είναι μια κατάσταση που μπορείτε πάντα να αποφύγετε και σίγουρα θα χρειαστείτε μια εταιρεία που πραγματοποιεί αποφράξεις όπως η Αποφράξεις Αντωνίου. Είναι βέβαιο ότι θα συμβαίνουν κάθε τόσο και συνήθως όχι σε κατάλληλη στιγμή. Οι νεροχύτες χαμηλής αποστράγγισης και οι μπανιέρες αργής λειτουργίας είναι κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού.

Το σύστημα αποχέτευσης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των υδραυλικών εγκαταστάσεων του σπιτιού σας. Πρέπει να φροντίσετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα υδραυλικά για να αποφύγετε τυχόν περιττά ζητήματα που μπορεί να σας οδηγήσουν σε φραγμένους σωλήνες.

Μπορεί να πιστεύετε ότι η βύθιση της αποχέτευσης ή η έκχυση του υγρού καθαρισμού της αποχέτευσης μπορεί να είναι η λύση για κάθε πρόβλημα. Λοιπόν, το πρόβλημα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ βαθύτερο, πράγμα που απαιτεί να φέρετε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να σας βοηθήσει.

Οι γραμμές αποχέτευσης σας μπορεί να φράξουν και να καταρρεύσουν λόγω πολλών λόγων και μόνο ένας υδραυλικός  μπορεί να προσδιορίσει την ακριβή αιτία και να την επιλύσει. Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε γιατί οι σωλήνες είναι φραγμένοι, έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις κύριες αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα.

Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

Αιτία 1: Βλάβη στο σωλήνα αποχέτευσης

Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα στα λύματα που μπορεί να γεννήσει πολλά άλλα μεγαλύτερα προβλήματα εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως από τον επαγγελματία υδραυλικό. Όταν οι σωλήνες αποχέτευσης σπάσουν, μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολία ολόκληρης της αποχέτευσης.

Η ζημιά μπορεί να προκληθεί στους σωλήνες αποχέτευσης για δύο λόγους όπως:

  • Χρήση βαρέων δομικών υλικών ή εξοπλισμού πάνω από το έδαφος
  • Αυξημένη κίνηση εδάφους στο σημείο ακριβώς πάνω από τον σωλήνα αποχέτευσης
  • Μετατόπιση στο έδαφος
  • Διάβρωση που εμφανίζεται στους σωλήνες που γερνούν
  • Διαρροή στους σωλήνες αποχέτευσης στις αρθρώσεις

Αυτές οι συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στους σωλήνες και να προκαλέσουν θραύση ή κατάρρευσή τους. Αυτό επιτρέπει τη διαφυγή του νερού και των λυμάτων. Αν αφήσετε τη ζημιά να περάσει απαρατήρητη, μπορεί να σας οδηγήσει σε μεγάλες οικονομικές αναποδιές. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, επιθεωρήστε τακτικά τις γραμμές αποχέτευσης από τον επαγγελματία υδραυλικό.

Αιτία 2: Παλιοί σωλήνες

Εάν δεν έχετε αναβαθμίσει τους σωλήνες εδώ και πολλά χρόνια, είναι πιθανό να αρχίσουν να χαλάνε σε χρόνο μηδέν. Αρχίζουν να «κοιλάουν» τελικά για δύο βασικούς λόγους. Είτε οι σωλήνες σας έχουν βυθιστεί λόγω της κατάστασης του εδάφους είτε οι συνθήκες του εδάφους έχουν αναγκάσει τους σωλήνες να χαμηλώσουν.

Οι κοιλιακοί σωλήνες βασικά σχηματίζουν μια κοιλότητα στη μέση του σωλήνα που τελικά αρχίζει να συσσωρεύει χαρτί και απόβλητα που γίνονται η κύρια αιτία επαναλαμβανόμενων μπλοκαρισμάτων που αντιμετωπίζετε. Έτσι, εάν έχετε παλιούς σωλήνες αποχέτευσης ή νέους, είναι υποχρεωτικό να τους εξετάζετε τακτικά από τον επαγγελματία υδραυλικό. Αυτό σας επιτρέπει να παραμένετε ενημερωμένοι για την κατάσταση του αποχετευτικού σας συστήματος.

Αιτία 3: Ρίζες δέντρων που εμποδίζουν τους σωλήνες αποχέτευσης

Εάν ζείτε σε ένα σπίτι που χτίστηκε πριν από δεκαετίες και δεν έχετε σκεφτεί να ενημερώσετε το σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε διείσδυση ρίζας δέντρων που μπορεί να εμποδίσει τη ροή και τη λειτουργία των γραμμών αποχέτευσης.

Οι παλιές γραμμές αποχέτευσης μπορούν να κατασκευαστούν με υλικά όπως πηλό ή άλλα πορώδη στοιχεία που μπορούν εύκολα να επιτρέψουν στις ρίζες να εισέλθουν στις γραμμές και να δυσκολέψουν τη διέλευση των λυμάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σοβαρά βουλώματα στις γραμμές αποχέτευσης. Ο μόνος τρόπος για να εντοπίσετε την κατάσταση των υπόγειων λυμάτων είναι να ζητήσετε από έναν επαγγελματία υδραυλικό να επιθεωρήσει το αποχετευτικό σας σύστημα. Μπορούν να σας πουν την ακριβή κατάσταση των γραμμών και να αναλύσουν εάν πρέπει ή όχι να πάτε για ενημέρωση.

Έχοντας έναν υδραυλικό να ελέγξει το αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού σας μπορεί πραγματικά να σας σώσει από πολλά προβλήματα και να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα εμφάνισης σημαντικών ζητημάτων που μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες.

Αιτία 4: Συσσωρευμένα απορρίματα στους σωλήνες

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν γνωρίζουν πώς να φροντίσουν το αποχετευτικό τους σύστημα. Συχνά ξεπλένουν τα πράγματα στην αποχέτευση που δεν πρέπει. Αυτό περιλαμβάνει αποτσίγαρα, ταμπόν, πάνες και λιπαρά αντικείμενα. Όλα αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι επιζήμια για τους σωλήνες αποχέτευσης και να τους φράξουν εύκολα. Βεβαιωθείτε ότι ξεπλένετε μόνο ανθρώπινα απόβλητα και πράγματα όπως το λεπτό χαρτί που μπορούν να αποικοδομηθούν εύκολα.

Ακόμη και τα μαλλιά σας και οι πλάκες σαπουνιού σας μπορεί να κάνουν κακό στις γραμμές της αποχέτευσης και να οδηγήσουν σε φράξιμο. Όλα αυτά τα πράγματα αρχίζουν να συσσωρεύονται στους σωλήνες αποχέτευσης και αρχίζουν να εμποδίζουν τη διέλευση του νερού. Τελικά, το φράξιμο γίνεται τόσο μεγάλο που αρχίζει να προκαλεί διαρροές. Εάν δεν αφήσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό να λύσει το θέμα αμέσως, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε σπάσιμο ολόκληρου του σωλήνα, απαιτώντας να τον αντικαταστήσετε πλήρως.

Αιτία 5: Συσσώρευση ορυκτών

Τα μέταλλα δεν διαλύονται εύκολα στο νερό. Μπορούν να μετατραπούν σε αδιάλυτες μάζες που μπορούν να εμποδίσουν την αποτελεσματική ροή των λυμάτων στους σωλήνες σας. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ένα αποσκληρυντικό νερού για να αποφύγουν τη συσσώρευση ορυκτών, καθώς η βασική αιτία του προβλήματος είναι η ικανότητα των μετάλλων να διαλύονται εύκολα στο σκληρό νερό.

Έτσι, είναι μια κοινή αντίληψη ότι η χρήση λύσεων αποσκλήρυνσης νερού μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση του προβλήματος.

Δείτε περισσότερα για τις Αποφράξεις Αντωνίου:

About Post Author

Γρηγόρης Αναξιώτης

Blogger, vlogger και φοιτητής φιλοσοφικής.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *