Καλό σου ταξίδι, Διδώ!

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/5360/-1/12/

Καλό σου ταξίδι, Διδώ!Top level

ΠολιτισμόςΗ Διδώ Σωτηρίου ήταν τυχερή. Έφυγε από τη ζωή έχοντας δώσει στους ανθρώπους, στην κοινωνία, πολύ περισσότερα απ’ όσα πήρε. Έφυγε πλέοντας μέσα σ’ ένα πέλαγος αγάπης και ευγνωμοσύνης. Έφυγε χωρίς να μπορεί να φύγει ποτέ.

Με το έργο της, με την καθαρότητα της ψυχής της, με τις πρωτότυπες σκέψεις της, με το διαρκές ζεστό χαμόγελό της, με την πανανθρώπινη ματιά της, με τα υψηλά ιδανικά της και τους αγώνες της, φώτισε και τίμησε την Ελλάδα, τα γράμματα και τον πολιτισμό μας.
Η Διδώ έδειξε ότι μπορείς να είσαι μεγάλος και σπουδαίος χωρίς να το επιδεικνύεις. Η Διδώ δεν εμπορεύτηκε το ταλέντο της ούτε εκμεταλλεύτηκε τη φήμη της.
Οι Έλληνες εκδότες δεν έχουν λόγια για να εκφράσουν το βαθύ θαυμασμό τους και την απέραντη εκτίμησή τους για τη Διδώ. Η Διδώ ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους να ασχοληθούν με τα εκδοτικά. Η Διδώ απέδειξε ότι το καλό βιβλίο έχει πολυάριθμους αναγνώστες στην Ελλάδα. Η Διδώ επιβεβαίωσε ότι η αλήθεια έχει και λογοτεχνική αξία.
Στη μνήμη της, ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών θα καθιερώσει το Βραβείο «Διδώ Σωτηρίου», που θα απονέμεται κάθε χρόνο στους ανθρώπους των γραμμάτων που διακρίνονται για το έργο και το ήθος τους.
Ο σύλλογός μας, εκ μέρους όλων των μελών του, αποχαιρετά τη λατρευτή μας Διδώ και της εύχεται καλό ταξίδι στους καινούριους δρόμους που ποτέ δε φοβήθηκε να διαβεί.